Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De 100ste geboortedag van Wim Sonneveld is zeker een feestje waard

Aan de Amsterdamse grachten, Het Dorp, Zo heerlijk rustig: klassiekers zijn het. De beroemde liedjes werden gezongen door een van Nederlands meest gewaardeerde theaterpersoonlijkheden: Wim Sonneveld. Op 28 juni 2017 is het 100 jaar geleden dat hij werd geboren. Drie jonge liefhebbers brengen met ...

De 100ste geboortedag van Wim Sonneveld is zeker een feestje waard

Aan de Amsterdamse grachten, Het Dorp, Zo heerlijk rustig: klassiekers zijn het. De beroemde liedjes werden gezongen door een van Nederlands meest gewaardeerde theaterpersoonlijkheden: Wim Sonneveld. Op 28 juni 2017 is het 100 jaar geleden dat hij werd geboren. Drie jonge liefhebbers brengen met verhalen en liedjes het leven en werk van Sonneveld terug in herinnering.

Kleinkunstkenner Daan Bartels is initiatiefnemer van drie projecten rondom Wim Sonneveld, die allemaal plaatsvinden in juni van dit jaar.

Wim Sonneveld-maand

Bartels: “Wat mij betreft roepen we juni 2017 uit tot Wim Sonneveld-maand. Zijn honderdste geboortedag en zijn tijdloze repertoire zijn wel een feestje waard.” Bartels organiseert Sonneveld-stadswandelingen, treedt op als verteller in het theater en overlegt met gemeente Amsterdam over de vernoeming van een brug naar de theatermaker en zanger.

Van links naar rechts: Rob Verbakel, Siebe Palmen en Daan Bartels

Samen met singer/songwriter Siebe Palmen en gitarist Rob Verbakel staat Daan Bartels in juni in theaters in Hoorn, Amsterdam, Den Haag en Spijkenisse. In de voorstelling ‘Het Amsterdam van Wim Sonneveld’ vertelt Bartels het levensverhaal van Sonneveld en staan de muzikanten hem bij met uitvoeringen van Sonnevelds bekendste liedjes. Het heimweelied ‘Ik heb zo aan Amsterdam gedacht’ en ‘Aan de Amsterdamse grachten’ zullen niet ontbreken. Net als de klassieker ‘Het dorp’, geschreven door Sonnevelds partner Friso Wiegersma.

Lees ook: Bewonder de mooiste (en beroemdste) tassen bij 'Bella dalla testa ai piedi' (Mooi van top tot teen)

Stadswandeling en vernoeming brug

Daan Bartels: “De voorstelling is een variant op de Wim Sonneveld-wandelingen die ik in Amsterdam organiseer. Elke zaterdag trek ik er met groepen liefhebbers op uit.” De Wim Sonneveld-wandeling is 8 kilometer lang en wordt, inclusief korte pauze, afgelegd in drie uur lopen. De wandeling voert ook over de nu nog naamloze brug over de Leidsegracht, die in juni naar Sonneveld vernoemd zal worden.” Over een datum wordt nog overlegd met de gemeente.Voor meer informatie: www.hetlied.nl.SPEELLIJST

Vrij 2 juni, 20.00 uur - Het Dorpshuis, De Kwakel (uitverkocht)

Zo 4 juni, 15.00 uur - Theater Het Pakhuis, Hoorn

Zo 11 juni, 15.00 uur - Theater Dakota, Den Haag

Vrij 16 juni, 20.30 uur - Theater De Stoep, Spijkenisse

Zo 18 juni, 15.00 uur - Betty Asfalt Complex, Amsterdam

Zo 25 juni, 15.00 uur - Het Dorpshuis, De Kwakel