Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dag 1: Marie Claire en Jeroen komen aan in Lusaka, Zambia

Jeroen van Koningsbrugge is al jaren ambassadeur van Orange Babies. Deze week bezoekt hij voor het eerst de projecten in in Zambia. Zijn vrouw Marie-Claire Witlox gaat mee en blogt er elke dag over op Nouveau.nl. Vandaag kwamen ze aan... "Na een lange vlucht met overstap op Nairobi AirPort in Ken...

Dag 1: Marie Claire en Jeroen komen aan in Lusaka, Zambia

Jeroen van Koningsbrugge is al jaren ambassadeur van Orange Babies. Deze week bezoekt hij voor het eerst de projecten in in Zambia. Zijn vrouw Marie-Claire Witlox gaat mee en blogt er elke dag over op Nouveau.nl. Vandaag kwamen ze aan...

"Na een lange vlucht met overstap op Nairobi AirPort in Kenia kwamen we aan in Lusaka, Zambia. Ik was van te voren best een beetje zenuwachtig. We zijn nog nooit in Afrika geweest dus ik wist me totaal geen voorstelling te maken van hoe het zou zijn.

Warm welkom

Het welkom hier was ontzettend fijn en warm. Niet alleen de zon, maar ook de mensen hier stralen. Ze zijn vriendelijk en bescheiden en heel dankbaar dat we er zijn.

Het eerste bezoek was op de kleuterschool Kondwa, die Angela Malik opgezet heeft met behulp van Orange Babies om de vele weeskinderen onderwijs en twee maaltijden per dag te bieden.

Veel kinderen zijn wees geworden doordat hun ouders gestorven zijn aan hiv/ aids. Hier hebben ze een thuis en krijgen ze een toekomst. De kinderen zongen en dansten voor ons en we werden dood geknuffeld.

Zoveel liefde en vrolijkheid dat je je nauwelijks kan voorstellen dat ze in deze omstandigheden moeten opgroeien. 

We zijn ook bij een alleenstaande moeder met 5 kinderen thuis uitgenodigd. Ze zijn allen besmet met het hiv virus en vaak ziek behalve de oudste zoon. Hij heeft de zware taak om voor zijn moeder en vier broertjes en zusjes te zorgen.

Ze krijgen medicijnen en wekelijks wordt er eten gebracht zodat ze gezond te eten hebben en zo de medicatie kan aanslaan. De positiviteit en wilskracht van deze vrouw en haar kinderen ontroerde.

De hulp die de mensen elkaar hier kunnen bieden door de giften van Orange Babies is echt heel indrukwekkend. 

De avond is gevallen en ik denk dat we hier samen alles nog eens gaan bespreken voordat we morgen weer een nieuwe dag vol indrukken tegemoet gaan. Een ding is me al duidelijk. Wat hier gebeurt door de hulp van Orange Babies is heel heel bijzonder." 

Help Jeroen en Marie-Claire 

Samen met het echtpaar Van Koningsbrugge wil Nouveau vanaf 14 juni zichtbaarheid creëren voor een goed doel met stijl, substantie en spirit: Orange Babies.

Lezeressen kunnen doneren, en een week lang de belevenissen uit de eerste hand lezen. Voor donaties (klein of groot) ga naar www.jeroenvoororangebabies.nl