Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Cultuurtip: f on your tongue

Beeldend kunstenaar Megan Rooney presenteert op 30 september in Garage Rotterdam een nog nooit eerder vertoonde performance in Nederland, namelijk de volgende editie van Brandstof: f on your tongue. Rooney is een van de kunstenaars in de internationale groepstentoonstelling Physical Fiction. Haar...

Cultuurtip: f on your tongue

Beeldend kunstenaar Megan Rooney presenteert op 30 september in Garage Rotterdam een nog nooit

tongue

Rooney is een van de kunstenaars in de internationale groepstentoonstelling Physical Fiction. Haar praktijk omvat kleurrijke schilderijen, geschreven en 'spoken word', muurschilderingen, sculptuur en installatie. Speciaal in het kader van Physical Fiction presenteert Megan Rooney, na haar optreden bij o.a. Serpentine Gallery in Londen, de performance f on your tongue in Garage Rotterdam.

f on your tongue is een poëtische mix van performance, taal en dans, ontwikkeld in samenwerking met choreograaf Nefeli Skarmea. Centraal staat een door Rooney geschreven tekst, die thema's als lethargie, herinnering, verlangen en apathie verkent. Gekleed in handgemaakte kostuums, door de kunstenaar beschilderd met pastel, verf en inkt, brengt Megan Rooney een bijzondere en zeer intense live ervaring teweeg.

Een bijzondere live perfomance en dat geheel gratis! Vrijdag 30 september 2016 om 20.30 uur. Kunt u vrijdag niet? Geen probleem. Ondanks dat de kunstenaressen er dan zelf niet is, zal te tentoonstelling te zien zijn tot en met 30 oktober met een entreeprijs van €2,-.

Physical Fiction

Brandstof is het verdiepende programma bij de tentoonstelling Physical Fiction. Acht kunstenaars spelen in Physical Fiction met verhaal en verbeelding. Alledaagse beelden gaan op in onherkenbare voorstellingen, terwijl raadselachtige titels een verhaallijn doen vermoeden. Op verschillende manieren bewegen de werken tussen de tastbare werkelijkheid en het ongrijpbare domein van fantasie en associatie.

Bewaren

Bewaren