Yes, de rom-com is terug!

Yes, de rom-com is terug!

Er keert een beetje romantiek terug in de filmwereld.

Misschien heb je 'm erg gemist, misschien helemaal niet. Hollywood in elk geval wél. Daar zijn de afgelopen jaren bar weinig leuke rom-coms gemaakt. En daar komt nu verandering in.

Om te beginnen met Marry Me, een heerlijke grote romance met Jennifer Lopez en Owen Wilson die in februari uitkomt. Maar er staat nog meer leuks op de rol.

Yes, de rom-com is terug!

Behoefte aan lichte kost

De comeback van de rom-com, zoals er in Hollywood over wordt gesproken, heeft te maken met de toch wat grimmige afgelopen twee jaar. We hebben behoefte aan lichtere films. Dat bleek vooral op Netflix, waar ze enorme successen boekten met kerstcomedies. Daar moest méér van komen. En laten de rom-com leading ladies van weleer nou allemaal nog méér dan zin hebben om weer aan de slag te gaan.

Jennifer Lopez was op zich druk genoeg met haar kinderen, liefdesleven en muziekcarrière, maar zag deze terugkeer op het witte doek wel zitten. In Marry me speelt ze een Latinopopster die erachter komt dat haar partner een affaire heeft (hmmm). Als ze bij een concert een leuke man (Wilson) ziet staan met een bordje met 'Marry Me' erop, besluit ze op zijn aanzoek in te gaan.

Ook Julia en Reese doen mee

Maar er is volgend jaar meer. Rom-com-koningin Julia Roberts is momenteel in Australië voor de opnames van Ticket To Paradise met niemand minder dan George Clooney. Verhaal: een gescheiden stel reist af naar Bali om hun dochter te behoeden van dezelfde 'fout' die zij 25 jaar eerder maakten.

En op Netflix verschijn ergens volgend jaar Your Place Or Mine, met Reese Witherspoon en Ashton Kutcher. Geschreven door de vrouw die ook The Devil Wears Prada en 27 Dresses schreef, dus dat belooft wat. Die film gaat over twee beste vrienden die dichter bij elkaar komen te staan als hij een tijdje op haar tienerzoon besluit te passen.

Kom maar door Jen, Reese en Julia!

Yes, de rom-com is terug!

Beeld: Universal Studios

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in