Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Winactie: de dvd van Elton Johns Rocketman

In juni ging Rocketman, de film over Elton John, in première. De biopic over deze unieke rocklegende trok in Nederland meer dan 2 miljoen bezoekers. Elton John. Dat mollige, jong kalende typisch Britse mannetje dat steeds mallere brillen en bizarder creaties ging dragen. Zijn liedjes behoren tot ...

Winactie: de dvd van Elton Johns Rocketman

In juni ging Rocketman, de film over Elton John, in première. De biopic over deze unieke rocklegende trok in Nederland meer dan 2 miljoen bezoekers.

Elton John. Dat mollige, jong kalende typisch Britse mannetje dat steeds mallere brillen en bizarder creaties ging dragen. Zijn liedjes behoren tot het standaardrepertoire in ons muzikale geheugen: drie noten zijn meestal genoeg om daarna het hele nummer uit je hoofd mee te zingen. Crocodile Rock, Daniel, Goodbye Yellow Brick Road, Don’t Let the Sun Go Down on Me en Sorry Seems to Be the Hardest Word. En o ja, laten we Don’t Go Breaking My Heart, z’n duet met Kiki Dee, niet vergeten.Alive and kickin'

Het moet een raar idee zijn als er een film over de heftigste periode van je leven wordt gemaakt, terwijl je nog gewoon alive and kickin’ bent. Zeker als het over jaren gaat, waarin je ster rijzende was, er aan je succes geen einde leek te kunnen komen, terwijl je doodongelukkig was en je leven in volle vaart van de rails schoot.

In volle vaart

Rocketman begint als Elton in vol oranje ornaat (uiteraard met bijpassende bril) zijn eerste meeting in een kliniek bijwoont. Het over-de-top tenue is zijn pantser, terwijl hij eerst nog met bravoure terugkijkt op zijn jeugd. Maar fasten your seatbelts, want vanaf dat moment word je in volle vaart aan de hand van zijn hits meegenomen in de rollercoaster die zijn leven werd. Nietsontziend wordt de persoonlijke misère die dat met zich meebracht in beeld gebracht: het huis uit zijn jeugd, met ouders die er niets van bakten, de muziekscene in de jaren zeventig, zijn homoseksualiteit, de drank en de drugs. Smaken verschillen, maar sommige critici vinden Rocketman aangrijpender dan Bohemian Rhapsody, terwijl het leven van Freddie Mercury toch ook al niet meeviel. Ik zou zeggen: oordeel zelf, je krijgt sowieso geen spijt van deze film, want het is ondanks Eltons ellende een smaakvolle en knap gemaakte walk down memory lane.

Zonder toeters en bellen

Eén ding is zeker: je zult voor altijd op een andere manier luisteren naar Eltons wederopstandingshit I’m Still Standing. Je weet wel, van die clip op het strand in Cannes, waarin hij zonder toeters en bellen, met een simpele hoed op liet weten dat hij er nog was. 

Huisje, boompje, beestje

Dertig jaar is de nu 72-jarige zanger in herstel van zijn verslavingen. Samen met zijn man David (57) heeft hij (via dezelfde draagmoeder) twee jonge zoons van negen en zes. Huisje, boompje, beestje, voor zover dat kan als je Elton John bent natuurlijk.

Win

Nouveau mag 5 dvd's weggeven. Vul onderstaand formulier in en wie weet ben jij een van de winnaars. Deze actie is gesloten!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in