Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Winactie: Bioscoopkaarten Gauguin in Tahiti

Laat je meevoeren naar het Tahiti van Gauguin. Op 1 april 1891 verliet Paul Gauguin de haven van Marseille aan boord van het schip de Océanien, op weg naar Tahiti. Hij wilde ontsnappen uit de moderne wereld, zich afzetten tegen de burgerlijke maatschappij en aan alles wat “kunstmatig en conventio...

Winactie: Bioscoopkaarten Gauguin in Tahiti

Laat je meevoeren naar het Tahiti van Gauguin.

Op 1 april 1891 verliet Paul Gauguin de haven van Marseille aan boord van het schip de Océanien, op weg naar Tahiti. Hij wilde ontsnappen uit de moderne wereld, zich afzetten tegen de burgerlijke maatschappij en aan alles wat “kunstmatig en conventioneel” was. Zijn vertrek - hij was toen 43 jaar - markeerde het begin van een reis 'op zoek naar de dageraad van tijd en mens'.

En hij vond die in de Stille Zuidzee. De prachtige film Gauguin in Tahiti – Searching for a Lost Paradise neemt je als kijker mee naar het eilandenrijk in de 19de eeuw, gezien door de ogen van Paul Gauguin. Hij liet zich in Frans-Polynesië twaalf jaar inspireren door de weelderige natuur, kleursensaties en de indringende blikken van Polynesische vrouwen die gewillig voor hem poseerden. 

Helaas bleek Tahiti niet het paradijselijke eiland van Gauguins dromen te zijn. Het eiland was inmiddels veranderd in een kolonie en er was bijna niets meer over van de traditionele godsdienst en kunst. Hij verhuisde al snel naar het aan de zuidkust gelegen Marquesaseilanden waar hij zijn decoratieve stijl, waar hij zo bekend mee is geworden, ontwikkelde.

Gauguin in Tahiti – Searching for a Lost Paradise is een unieke filmgebeurtenis die je als kijker meevoert naar de jungle en de stranden van Tahiti. Hier raakt Gauguin verstrikt in de weelderige natuur, sensaties en kleuren die zich vertalen in steeds suggestievere en heldere maar bovenal perfecte schilderijen. Gauguin bevond zich echter in een verre van perfecte wereld: armoede, ziekte en het geweld van de koloniale wereld eisten hun tol. Na twaalf jaar stierf de rusteloze avonturier, verlaten door alles en iedereen, op het eiland Atuona aan de gevolgen van syfilis.Speelschema: www.artsincinema.nlWin:

Nouveau mag 3 x 2 kaarten weggeven voor de film op 17 november bij Lumière Cinema in Maastricht. Vul onderstaand formulier in en wie weet ben jij de winnaar. Deze winactie is gesloten!