Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Win bioscoopkaartjes voor The United States vs. Billie Holiday!

Ook te winnen: 4 schitterende vintage microfoons. Billie Holiday (1915-1959) was een van de meest invloedrijke jazz-zangeressen van Amerika. Rauw geluid, dramatische timing, nooit braaf – ze was een opwindend artiest. Van haar levensverhaal wordt vooral haar drank- en heroïnegebruik uitgelicht, m...

Win bioscoopkaartjes voor The United States vs. Billie Holiday!

Ook te winnen: 4 schitterende vintage microfoons.

Billie Holiday (1915-1959) was een van de meest invloedrijke jazz-zangeressen van Amerika. Rauw geluid, dramatische timing, nooit braaf – ze was een opwindend artiest.

Van haar levensverhaal wordt vooral haar drank- en heroïnegebruik uitgelicht, maar 'Lady Day' doorbrak ook de rassenscheiding door samen te spelen met muzikanten, ongeacht hun kleur. De nieuwe biopic 'The United States vs. Billie Holiday' geeft een completer beeld van wat ze kon en wat ze deed.

De hoofdrol wordt gespeeld door zangeres en actrice Andra Day, die een Oscarnominatie voor Beste Actrice kreeg voor de rol.

'The United States vs. Billie Holiday' is geen eendimensionale film die Billie (hier met Louis Armstrong in 1947) neerzet als glamoureuze verslaafde entertainer. Voor het eerst wordt ook verteld hoe ze het doelwit was van een geheime overheidsoperatie waarbij ze beticht werd van drugsbezit als straf omdat ze politieke getinte nummers zong voor een gemengd publiek.

"Naar mijn mening was Billie Holiday onze eerste burgerrechtenactivist," zegt regisseur Lee Daniels. "Ze zette de beweging in gang door gewoon Strange Fruit te blijven zingen, hoe ze ook werd dwarsgezeten door de overheid. Het is hoog tijd dat ook die kant van haar leven wordt belicht. Ik wil haar met deze film recht aandoen."

Billie in 1940, met haar lievelingshond, boxer Mister

'The United States vs. Billie Holiday' draait vanaf 4 november 2021 in de bioscopen. 

DOE MEE & WIN! 

Nouveau mag 4 x 2 kaartjes voor 'The United States vs. Billie Holiday' weggeven. Deze zijn geldig in elke bioscoop in Nederland. Daarnaast mogen we bij de kaartjes ook nog vier prachtige vintage microfoons weggeven, zoals je ze in de film ziet. Vul het formulier in, wie weet kun jij dan straks naar deze prachtige film!  Deze winactie is gesloten!

Foto's (c) Brunopress, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in