Wil je luisteren: De laatste dagen van Freddie Mercury

Wil je luisteren: De laatste dagen van Freddie Mercury

Een prachtige podcast van eigen bodem, dertig jaar na zijn overlijden.

Het is op woensdag 24 november 2021 precies 30 jaar geleden dat Freddie Mercury overleed aan de slopende ziekte aids. Daarmee kwam er een einde aan Queen, één van de populairste bands van de jaren '70 en '80. In de podcast-serie De Laatste Dagen Van… Freddie Mercury blikken makers Wibo Dijksma, Anne Hurenkamp, Michiel Tjepkema en Queen-expert Edger Hamer terug op het turbulente leven van de zanger.

Freddie's laatste dagenIn zes afleveringen worden Freddie’s laatste dagen in kaart gebracht. Maar de makers staan ook stil bij de artiest Freddie Mercury, zijn onstuimige jaren vol seks, drugs en rock ‘n roll en uiteraard komt zijn legendarische werk met Queen uitgebreid aan bod.

AVROTROS Podcast

· De Laatste Dagen Van... Freddie Mercury (trailer)

Freddie’s meesterwerk Bohemian Rhapsody wordt compleet doorgelicht door kenners, en aan de hand van interviews met Freddie Mercury, oude en nieuwe interviews met familie, vrienden, bandleden, fans en andere betrokkenen, zeldzaam archiefmateriaal en natuurlijk de muziek van Freddie en Queen wordt een portret geschetst van zijn leven.

Nu te luisteren

De makers gingen zelfs naar het Zwitserse Montreux, een plek waar Freddie dol op was, voor een gesprek met zijn personal assistant Peter Freestone. Die erbij was toen Freddie overleed.

Een prachtig document over een prachtige zanger.Deel 1 en 2 van De Laatste Dagen Van... Freddie Mercury zijn nu te beluisteren, op 24 november volgen deel 3 en 4 en op 1 december deel 5 en 6. Je vindt de podcast op nporadio5.nl/podcast en alle populaire podcast-apps.

Wil je luisteren: De laatste dagen van Freddie Mercury

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in