Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wie kreeg Oprah nog meer aan de praat?

Grote namen, spraakmakende interviews. In afwachting van het interview van Oprah Winfrey met prins Harry en hertogin Meghan kijken we terug op andere bekende namen waarmee ze spraakmakende gesprekken had. Wie een ultiem mediamoment wilt pakken, of na een schandaal een comeback wil maken, gaat te ...

Wie kreeg Oprah nog meer aan de praat?

Grote namen, spraakmakende interviews.

In afwachting van het interview van Oprah Winfrey met prins Harry en hertogin Meghan kijken we terug op andere bekende namen waarmee ze spraakmakende gesprekken had. Wie een ultiem mediamoment wilt pakken, of na een schandaal een comeback wil maken, gaat te biecht bij Oprah.

Sarah Ferguson

Prins Harry's tante was in 1996 de eerste royal die haar hebben en houwen deelde met Winfrey. Na haar scheiding van prins Andrew – mede-veroorzaakt door haar eigen schandalen en schulden – vertelde ze over het leven binnen de Royal Family en hoe haar schoonzus prinses Diana in de knel zal.

Ere wie ere toekomst: ze trok vakkundig het boetekleed aan: "Het was een sprookje, maar daarna komt de realiteit dat je niet getrouwd bent met het sprookje, maar met de man en dat je vrede moet zien te sluiten met het sprookje." Ze vertelde dat ze het moeilijk vind om zich aan te passen aan de regels, dat ze ooit in de problemen was gekomen omdat ze de jaloezieën open had omdat dit tegen het protocol was en dat het als 'naughty' werd gezien als ze een te felle lamp indraaide. "Het ging Diana veel makkelijker af," zei ze. "Zij deed juist alles goed."

In 2010 zat ze er weer op de bank, ditmaal nadat ze zichzelf tegen betaling had aangeboden als bemiddelaar tussen een undercoverjournalist en haar ex-man prins Andrew: "Ik was aan de drank en lag in de goot," was haar verklaring.

Lance Armstrong

De wielrenner had er twee hele afleveringen voor nodig om toe te geven dat hij zijn zeven Tourzegens te danken had aan doping op vele verschillende manieren.

Het gesprek deed hem geen goed, hij toonde weinig berouw over zijn misstappen. "Oprah kwam te vroeg," zei hij later. "Het heeft jaren geduurd voordat ik begreep wat ik had gedaan. Ik zat vast en wilde er vanaf zijn. Ik had alles nog niet verwerkt. Nog steeds niet."

Michael Jackson

De King of Pop had al 14 jaar geen interviews meer gegeven toen hij op 10 februari 1993 een uitzondering maakte voor Oprah. Ze kreeg een audiëntie op Neverland, het privédomein van Jackson. Meer dan 90 miljoen mensen keken naar het gesprek, waarin Jackson vertelde over zijn ellendige jeugd en haar rondleidde in zijn Peter Pan-huis.

Hij was toen nog niet officieel beschuldigd van seksueel misbruik. "Het was alsof we The Wizard of Oz binnenstapten," zei ze later over het interview. Michael, die destijds onder vuur lag omdat hij steeds lichter werd, vertelde Oprah onder andere dat hij vitiligo had waardoor hij steeds minder pigment in zijn huid had en dat hij 'maar twee' cosmetische ingrepen had gehad.

Tom Cruise

In 2005 was Tom Cruise te gast om promotie te maken voor War of the World. In plaats daarvan sprong hij op de bank om daar stuiterend van zijn liefde voor Katie Holmes te getuigen.

Het kwam hysterisch en geforceerd over en het betekende het begin van het einde van zijn tijd als grote ster. Wel leverde het de voor het grote publiek onbekende uitdrukking 'jumping the shark' op, een tv-term voor stunts die in series worden opgevoerd om de teloorgang in kwaliteit te verdoezelen.

Whitney Houston

Vrij hartverscheurend was Oprah's interview met Whitney Houston in 2009. De zangeres vertelde openlijk over het misbruik en geweld in haar relatie met Bobby Brown, haar verslavingen en haar strijd om af te kicken van de drugs.

Houston had al zeven jaar geen interview meer gegeven en gooide het er bij Winfrey allemaal uit. Het zou een van Whitney's laatste interviews worden en wie er nu naar kijkt, kan zien hoe slecht het toen al met Houston ging, onder het vernisje van alle glamour. En dan nu aftellen naar het grote Sussex Interview!

Foto (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in