Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat is toch in vredesnaam Squid Game?

Wereld in de ban van deze lugubere serie. Squid Game is deze week trending, maar waarom. En moet je de serie zien? Antwoorden op prangende vragen. Squid wat? Squid Game is een Zuid-Koreaanse thriller serie op Netflix waarin arme burgers op een afgelegen eiland aan bizarre kinderspelletjes meedoen...

Wat is toch in vredesnaam Squid Game?

Wereld in de ban van deze lugubere serie.

Squid Game is deze week trending, maar waarom. En moet je de serie zien? Antwoorden op prangende vragen.

Squid wat?

Squid Game is een Zuid-Koreaanse thriller serie op Netflix waarin arme burgers op een afgelegen eiland aan bizarre kinderspelletjes meedoen in de hoop een enorme geldprijs te winnen. Verliezers worden vermoord.

Moet ik dit kennen?

In meer dan negentig landen was het de afgelopen weken de best bekeken Netflixserie, zonder dat er serieus reclame voor is gemaakt.

Het is een kijktip die over de socials als een lopend vuurtje rondgaat, het hangt een beetje van het algoritme af of ie in je tijdlijnen opduikt.

Hoe gruwelijk?

Tussen-je-vingers-door-kijken-gruwelijk. Het contrast tussen enige kinderspelletjes en de vreselijke manier waarop sommige verliezers het loodje leggen maakt het een macabere boel.

Anderzijds: als je The Walking Dead kunt hebben, kun je ook Squid Game aan.

Waarom zou ik hier naar willen kijken?

Het knappe van de serie is dat het eigenlijk helemaal niet gaat om de sensatie van het spel, maar om de psychologische spanning die wordt opgebouwd.

Onwillekeurig ga je ook wikken en wegen over de dilemma's. Zou je je beste vriendin verraden om in leven te kunnen blijven? Laat je medespelers sterven om je kans op de hoofdprijs te vergroten? De verhaal is bovendien actueel, nu in het echte leven de kloof tussen arme en rijke mensen steeds groter wordt en steeds meer mensen zich underdogs voelen. 

Nog iets?

Squid Game past in de trend dat niet-Engelstalige producties enorm succesvol kunnen worden. Denk aan Lupin, La casa de papel en Parasite. Echt het proberen waard, al is het maar één aflevering. Wedden dat je doorklikt naar de tweede?  

Foto's (c) Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in