Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vorm aan de Vecht: mode, kunst en design in een klooster

Rode draad door de tentoonstelling is het dagritme van de zusters die ooit de priorij bewoonden, de regelmatige vormen in de architectuur en structuren in de vormgeving. Buitenplaats Doornburgh presenteert de tentoonstelling Vorm aan de Vecht. In het klooster is werk te zien van diverse gerenomme...

Vorm aan de Vecht: mode, kunst en design in een klooster

Rode draad door de tentoonstelling is het dagritme van de zusters die ooit de priorij bewoonden, de regelmatige vormen in de architectuur en structuren in de vormgeving.

Buitenplaats Doornburgh presenteert de tentoonstelling Vorm aan de Vecht. In het klooster is werk te zien van diverse gerenommeerde ontwerpers, kunstenaars en fotografen in een bijzondere combinatie van erfgoed en hedendaags design. Curator Nicole Uniquole: “Deze tentoonstelling reflecteert op de bijzondere geschiedenis van deze buitenplaats door het in een nieuw daglicht te zetten.”

Moncler – Pierpaolo Piccioli

Er wordt werk getoond van ruim 50 ontwerpers, fotografen, kunstenaars en modeontwerpers zoals; Jan Taminiau, Stefan Scholten, Richard Hutten, Wieki Somers, Suzanne Jongmans, Lita Cabellut, Jan Noyons, Job Smeets, Jimmy Nelson, Esmé Hofman, Winnie Teschmacher, Danielle Kwaaitaal, Aleksandra Gaca, Bert Kuizenga, Carla van de Puttelaar & Iris van Herpen en vele anderen.

De binnentuin van het klooster op Buitenplaats Doornburgh

Curator Nicole Uniquole stelt de tentoonstelling samen in het voormalige klooster aan de Vecht. Uniquole; “De Amsterdamse zeventiende-eeuwse elite bouwde haar buitenhuizen aan de Vecht om zich hier ’s zomers te verpozen. Deze tentoonstelling laat het erfgoed van de buitenplaats naast hedendaags design zien. Zo vertellen we het verhaal van deze bijzondere locatie en ontstaat er door de getoonde kunst en design een verrassend perspectief op de toekomst.” Diverse makers wonen als artist in residence tijdelijk in het klooster om nieuwe ontwerpen te maken, hiertoe geïnspireerd door Buitenplaats Doornburgh.

Vorm aan de Vecht is te zien tot en met 25 september 2022

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in