Tjitske Reidinga keert terug naar het theater met Portret

Tjitske Reidinga

Voor op je wishlist voor het komend theaterseizoen!

Na een pauze van 2.5 jaar staat Tjitske Reidinga volgend theaterseizoen weer op de planken met haar eigen theatervoorstelling Portret. Tjitske wilde iets liefs, iets grappigs, iets magisch maken. Daarom schreef ze, samen met schrijvers Martine Bakker en Corien van der Zwaag, de voorstelling waar ze zelf naartoe zou gaan: Portret.    

Tjitske Reidinga

“Wat het precies gaat worden is voor mij ook nog een verrassing maar verwacht vooral een combinatie van serieus acteren, stand-uppen, videokunst, koorddansen, spoken word, ongemak, playbacken, poppentheater, moderne dans en clownerie” aldus Tjitske.

Tjitske Reidinga

Portret gaat over het zijn van jezelf. Maar wat is dat eigenlijk, jezelf? Hoe zie je jezelf? Waarom is dat soms zo anders dan hoe anderen je zien? En waarom word je soms middenin een filosofische gedachtegang over wie je wilt zijn, of misschien zelfs al wel bent, onderbroken door je telefoon omdat je een tikkie moet betalen?

Tjitske Reidinga

Deze en vele andere vragen zullen worden gesteld in Tjitskes poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en Tjitskes favoriete fantasierijke muziek. Een fijne, ontroerende theaterervaring die het publiek iets geeft. Het gevoel dat je niet alleen bent bijvoorbeeld. Of een plek waar je naartoe kunt gaan voor als je iets leuks wil zien zonder dat het gelijk moeilijk of hartverscheurend is.

Voor op je verlanglijstje

Tjitske Reidinga

Portret is van november 2023 t/m april 2024 te zien door het hele land en gaat 20 januari 2024 in première in De Kleine Komedie in Amsterdam. Voorafgaand aan de tournee zijn er in juni nog werkvoorstellingen in Enschede, Rotterdam en Den Haag. De kaartverkoop voor de werkvoorstellingen is inmiddels gestart, de rest van de tournee volgt spoedig.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in