Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Theatertip: De brieven van Mia

Wat betekent het om in vrijheid te leven? Van 21 april t/m 25 juni toert De brieven van Mia door het land. Britte Lagcher, Liza Macedo dos Santos en Peter van Heeringen spelen hoofdrollen in de muzikale familievoorstelling (9+) naar het succesvolle boek van Astrid Sy. De première is dinsdag 3 mei...

Theatertip: De brieven van Mia

Wat betekent het om in vrijheid te leven?

Van 21 april t/m 25 juni toert De brieven van Mia door het land. Britte Lagcher, Liza Macedo dos Santos en Peter van Heeringen spelen hoofdrollen in de muzikale familievoorstelling (9+) naar het succesvolle boek van Astrid Sy. De première is dinsdag 3 mei in Koninklijk Theater Carré.

Waar gaat het over?

Het Syrische meisje Leila woont samen met haar moeder en broertje in een asielzoekerscentrum. Wanneer ze voor een schoolproject de zolder bij de Joodse meneer Cohen opruimt, vindt ze een stapel vergeten brieven. Ze blijken van Mia, de in de Tweede Wereldoorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Vastberaden besluit Leila het mysterie rondom de brievenschrijfster te ontrafelen. Samen met meneer Cohen komt ze terecht in een spannende speurtocht naar het lot van Mia. Wie was die Mia en wat is er met haar gebeurd? En zou het kunnen zijn dat ze de oorlog heeft overleefd?

Het stuk laat zien wat oorlog met een mens doet en wat het betekent om in vrijheid te leven. De brieven van Mia is een spannende, poëtische en muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mensen uit verschillende werelden die allebei een oorlog hebben meegemaakt.

Dit is de speellijst

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in