Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

The Passion krijgt een vervolg op Hemelvaartsdag

Centraal in het verhaal: hoe het verder ging. The Passion krijg op donderdag 26 mei een vervolg onder de titel The Passion Hemelvaart. Met het verhaal willen organisatoren KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland de kijker kennis laten maken met het verhaal van Hemelvaart. De hoofdrollen van...

The Passion krijgt een vervolg op Hemelvaartsdag

Centraal in het verhaal: hoe het verder ging.

The Passion krijg op donderdag 26 mei een vervolg onder de titel The Passion Hemelvaart. Met het verhaal willen organisatoren KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland de kijker kennis laten maken met het verhaal van Hemelvaart.

De hoofdrollen van het vervolg op de paaseditie van The Passion zijn net als in de eerste variant voor Kim-Lian van der Meij (Maria Magdalena), Soy Kroon (Jezus), Thomas Cammaert (Petrus), Noortje Herlaar (Maria) en Ruud de Wild (de verteller). The Passion Hemelvaart vertelt het verhaal vanuit drie perspectieven: Petrus, de verteller en Maria Magdalena.

"Het is een langgekoesterde wens om dit verhaal achter Hemelvaart ook te vertellen. Het is een van de minst bekende feestdagen in ons land, maar heeft een bijzondere boodschap", zegt Peter Kuipers, directievoorzitter bij de KRO-NCRV.

"Dit verhaal laat bij uitstek zien, dat er zelfs in de donkerste dagen lichtpuntjes zijn. Daarmee willen we kijkers inspireren en hoop bieden. Waar Pasen troost biedt en verbindend is, is het hemelvaartverhaal activerend met een oproep aan iedereen om op te staan."

Hoe zat het ook alweer?

Voor bij wie de bijbelkennis een beetje is weggezakt: het passieverhaal gaat over de laatste dagen van Jezus Christus, van de intocht in Jeruzalem, zijn laatste avondmaal, het proces tegen hem, de kruisiging en zijn dood en herrijzenis.

Hemelvaartsdag is 39 dagen later en viert het moment dat Jezus wordt 'opgenomen in de hemel' om daar de rechterhand van God te worden. Daarom zien christenen Hemelvaart niet als definitief afscheid, maar als teken van blijvende aanwezigheid in het geloof. Vandaar dat het wordt omschreven als 'het feest van de hoop'.

Jezus' Hemelvaart maakt de weg vrij voor Pinksteren, waarop 'de heilige geest wordt uitgestort over de wereld.' Die zou het mogelijk hebben gemaakt dat apostelen en andere aanhangers opeens in vreemde talen het evangelie konden verspreiden. Er kan dus altijd nog een trilogie van worden gemaakt ?

The Passion Hemelvaart is op donderdag 26 mei om 20.30 uur te zien op NPO 1. De originele editie, The Passion, wordt live vanuit Doetinchem uitgezonden op 14 april om 20.30 uur op NPO 1.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in