Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Spannend danstheater: Sudden and Suspended

Het Nederlands Danstheater streamt de voorstelling óók. Zin in een avond adembenemende danskunst? Het NDT 2 toert van 21 april t/m 15 juni door het land met Sudden and Suspended. Op 21, 22 en 23 april is de voorstelling bovendien online te bekijken als livestream. Het programma bestaat uit Impass...

Spannend danstheater: Sudden and Suspended

Het Nederlands Danstheater streamt de voorstelling óók.

Zin in een avond adembenemende danskunst? Het NDT 2 toert van 21 april t/m 15 juni door het land met Sudden and Suspended. Op 21, 22 en 23 april is de voorstelling bovendien online te bekijken als livestream.

Het programma bestaat uit Impasse van Johan Inger en wereldpremières van gastchoreograaf Edward Clug en het choreografenduo David Raymond & Tiffany Tregarthen, dat daarmee zijn debuut maakt bij NDT.

In 2015 creëerde Edward Clug zijn eerste werk voor NDT, mutual comfort, dat lovende recensies kreeg en zijn doorbraak in Nederland betekende.

De creaties van de Roemeense choreograaf zijn zowel poëtisch als dynamisch met verfijnde, intieme en sensuele bewegingen. Clugs wereldpremière voor Sudden and Suspended is zijn vijfde werk voor NDT, na onder meer Proof en .

Voor Sudden and Suspended creëert het duo voor het eerst werk met de dansers van NDT 2

Het werk van Tiffany Tregarthen en David Raymond is filmisch, onderzoekend, experimenteel en tart vaak de zwaartekracht. De creaties van de Canadezen zijn wereldwijd door topgezelschappen opgevoerd. In 2007 richtten Tregarthen en Raymond hun eigen gezelschap Out Innerspace op. Voor Sudden and Suspended creëert het duo voor het eerst werk met de dansers van NDT 2.

De choreografieën van Johan Inger zijn krachtig en gepassioneerd met speelse en lyrische passages. Een belangrijk thema in Impasse, dat hij in 2020 creëerde voor NDT 2, is stilstand. Inger laat zien hoe groepsdruk individuele ontwikkeling in de weg staat. De uitwerking van dit idee is echter verre van afstandelijk. Vloeiende bewegingen en aanstekelijk ritmes bij de dansers zorgen niet alleen voor momenten van isolatie, maar ook voor komische opluchting.

Tickets zijn onder meer te koop via NTD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in