Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Simone Kleinsma dirigeert in Maestro!

Populair muziekprogramma maakt doorstart. Actrice Simone Kleinsma, presentator Bram Krikke, presentator Henk Spaan, cabaretière Plien van Bennekom, radio-dj Eva Cleven, presentator Pieter Jan Hagens en de dove rapper Sor zijn de deelnemers van het zesde seizoen van het AVROTROS-programma Maestro....

Simone Kleinsma dirigeert in Maestro!

Populair muziekprogramma maakt doorstart.

Actrice Simone Kleinsma, presentator Bram Krikke, presentator Henk Spaan, cabaretière Plien van Bennekom, radio-dj Eva Cleven, presentator Pieter Jan Hagens en de dove rapper Sor zijn de deelnemers van het zesde seizoen van het AVROTROS-programma Maestro.

De presentatie blijft in handen van Frits Sissing, maar er zal wel een nieuwe juryvoorzitter in het programma te zien zijn. De Duitse dirigent Henrik Schaefer, die eerder al kandidaten uit het programma coachte, neemt de plaats in van Vincent de Kort.

Freelance musici krijgen een podium en inkomen na een moeilijke tijd

Ook het orkest is anders. Het Orkest van het Oosten wordt vervangen door freelance musici die zo een podium en inkomen krijgen na een moeilijke tijd in hun sector. Zij zullen ook veel nieuwe stukken spelen, die worden gedirigeerd door de kandidaten.

"Dit seizoen hebben we zeven zeer gedreven deelnemers die altijd al eens het Maestro-orkest wilden leiden," zegt Sissing. "De zin is groot, maar de uitdaging ook. De wereld van tweekwartsmaten, orkesten en de drieslag is voor de meeste kandidaten helemaal nieuw en daar is het podium van Maestro ook voor: voelen, proberen en tobben totdat uiteindelijk alles samenkomt en orkestleden, deelnemers, juryleden en publiek zich mee laten voeren door die prachtige muziek." 

Het laatste seizoen van Maestro was eind 2019 te zien. De wedstrijd werd toen gewonnen door zanger Lucas Hamming.  De aftrap van de nieuwe reeks wordt uitgezonden op 5 december.

Foto Simone (c) Yvette Kulkens voor Nouveau / DPG Media 2021, andere foto's (c) AVRO-TROS

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in