Series waar wij naar uitkijken in 2022

Series waar wij naar uitkijken in 2022

Er komt veel moois aan voor serieliefhebbers.

De jaren 2020 en 2021 waren toch wel dé televisiekijk-jaren hier op de redactie, met alle lockdowns. Gelukkig was er veel moois te kijken, en is dat in 2022 niet anders. In deze zeven series die ergens dit jaar lineair of via streaming te zien zijn, hebben wij nu al zin.

1 – Inventing Anna

Anna Sorokin kwam in 2019 in het nieuws nadat bleek dat ze zich jarenlang met veel succes voordeed als een Duitse erfgename. Zo troggelde ze menig lid van de New Yorkse elite geld af. Haar verhaal komt er nu als Netflix-serie, met Shonda Rhimes (Grey's Anatomy, Bridgerton) aan het roer. Vanaf 11 februari te streamen.

2 – Brideshead Revisited

De klassieker uit 1981 krijgt eindelijk een nieuwe versie. Het verhaal van schilder Charles Ryder en Lord Sebastian Flyte wordt ditmaal verteld door regisseur Luca Guadagnino, die je misschien wel kent van Call Me By Your Name. Met heerlijke namen zoals Andrew Garfield, Cate Blanchett, Ralph Fiennes, Rooney Mara en Joe Alwyn. Later dit jaar op HBO (wat we dan ook in Nederland hebben!).

3 – Outlander (seizoen 6)

Heerlijk tijdreizen met Jamie en Claire door Schotland en andere oorden. Als je nog niet gegrepen bent door het Outlander-virus vind je de eerdere seizoenen op Netflix. Het nieuwe seizoen start in de VS op 6 maart en vindt via Amazon Prime/Starz daarna zijn weg naar Nederlandse bodem. 

4 – Killing Eve (seizoen 4)

Villanelle en Eve zijn terug, maar wel voor even: dit wordt het laatste seizoen van de populaire serie. Die je, mocht je nog niet begonnen zijn, kunt terugkijken op Videoland. Waar vast ook spoedig na de Britse première op 27 februari nieuwe afleveringen te zien zullen zijn.

5 – The First Lady

Er is nog geen releasedatum bekend, maar wij liggen vast klaar voor deze Showtime-serie die vanzelf ergens te streamen komt. Viola Davis kruipt in The First Lady namelijk in de huid van Michelle Obama, en die combinatie willen we echt niet missen. Met ook Gillian Anderson (als Eleanor Roosevelt) en Michelle Pfeiffer (als Betty Ford). Een miniserie van tien delen voor nu, maar wie weet...

6 – Bridgerton (seizoen 2)

Op 25 maart is het zover: dan maken we de overstap van Daphne naar Anthony voor een nieuw seizoen Bridgerton. Na het enorme succes van seizoen één moet dat gewoon een hit worden. Je kijkt mee op Netflix.

7 – The Crown (seizoen 5)

Jawel: in november keert The Crown dan ein-de-lijk terug op Netflix. Met weer een hele nieuwe cast die twee seizoenen mee moet. En volop Charles en Diana. Het Annus Horribilis van de queen. En natuurlijk nog veel meer verhalen die je nog niet kende over de Windsors. Iets om nú al naar uit te kijken, ook al is november nog zo ver weg.

Kom maar op met dat 2022!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in