Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sergio Vyent deelt zijn ultieme filmtips voor Valentijnsdag

Mr. First Dates weet wel het een en ander over romantiek. Het is de dag van de liefde, en ook dit jaar zullen veel mensen ervoor kiezen om gezellig samen op de bank te kruipen voor een romantische film. De ruime meerderheid (65%) van de Nederlanders kijkt het liefst samen een film, dat blijkt uit...

Sergio Vyent deelt zijn ultieme filmtips voor Valentijnsdag

Mr. First Dates weet wel het een en ander over romantiek.

Het is de dag van de liefde, en ook dit jaar zullen veel mensen ervoor kiezen om gezellig samen op de bank te kruipen voor een romantische film. De ruime meerderheid (65%) van de Nederlanders kijkt het liefst samen een film, dat blijkt uit onderzoek van Pathé Thuis. 

Samen film kijken brengt echter ook een uitdaging met zich mee: de zoektocht naar de perfecte film. Om de romantische sfeer vast te houden en keuzestress te voorkomen, wil oud-First Dates maître Sergio Vyent graag een handje helpen. Hij heeft zijn favoriete Valentijnsfilms gebundeld en deze zijn vanaf vrijdag te zien in zijn eigen collectie bij Pathé Thuis.

"Ik ben geïntrigeerd door liefdesverhalen," zegt Vyent. "Van de gesprekken aan tafel bij een eerste date, tot de verhalen van koppels die al jarenlang van alles samen hebben meegemaakt. In mijn boek ‘De Liefde volgens Sergio’ beschrijf ik de liefde in al haar vormen. Van de hoogste pieken tot de diepste dalen. Wat dat betreft ben ik ook écht gek op films die de liefde zo laten zien.

We tippen uit Sergio's lijst 5 heerlijke films over de liefde:

  • Maid in Manhattan: Jennifer Lopez in een vrolijk modern sprookje.
  • Supernova, met Colin First en Stanley Tucci (tissues paraat houden)
  • Carol, een mooie jaren vijftig drama met Cate Blanchett en Rooney Mara
  • Dirty Dancing, heerlijk jeugdsentiment ('Nobody puts Baby in the corner!')
  • Niks Vreemds Aan: Ilse Warringa als Suus die zich met haar man op een swingersapp waagt.

Populairste Valentijnsfilms door de jaren heen

Dat Nederlanders wel te porren zijn voor een romantische film, blijkt uit de data-archieven van de bioscoop en streamingsdienst. Zo stonden op Valentijnsdag 2021 het break-up verhaal van Hardin en Tessa in After We Collided, de Nederlandse romantische komedie Casanova’s en het ultieme liefdesverhaal van Jack en Rose in Titanic in de toplijstjes.

De Nederlandse romcom Fuck de Liefde stond in 2020 op de eerste plek, op de voet gevolgd door Fifty Shades Freed en Fifty Shades Darker. De erotische filmreeks van Fifty Shades is al jarenlang geliefd onder onder Nederlanders.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, Boekerij

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in