Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Rocklegende Chuck Berry overleden

Een van de grondleggers van de moderne rockmuziek, Chuck Berry, is overleden. Hij werd 90 jaar. Na een noodoproep uit een huis in St. Charles vond de politie Chuck. Hij reageerde niet meer en reanimatie mocht niet meer baten. Chuck Berry staat volgens het muziekblad Rolling Stone (2015) op de vie...

Rocklegende Chuck Berry overleden

Een van de grondleggers van de moderne rockmuziek, Chuck Berry, is overleden. Hij werd 90 jaar. Na een noodoproep uit een huis in St. Charles vond de politie Chuck. Hij reageerde niet meer en reanimatie mocht niet meer baten.

Chuck Berry staat volgens het muziekblad Rolling Stone (2015) op de vierde plaats op de lijst van de beste songschrijvers uit de popmuziek. Hij ontving in 1984 een 'Grammy lifetime achievement award'.

Johnny B. Goode 

Hij is bekend geworden met de nummers
Maybellene, Roll Over Beethoven and Johnny B. Goode, allemaal uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.

Johnny B. Goode gaat over een plattelandsjongen die naar de stad trekt en het daar maakt. De gitaarintro is een van de klassieke rock'n'roll-geluiden geworden. Johnny B. Goode werd in eerste instantie in twee versies uitgebracht met twee teksten: 'colored boy' en 'country boy'.  Maar omdat 'colored' niet viel te verkopen, werd dit veranderd in 'country boy'.

Dertig nummers in de top 10

Meer dan dertig van zijn opnamen kwamen terecht in de top 10 en worden nog altijd gecoverd door bands over de hele wereld. Zijn grootste populariteit beleefde Berry van 1955 tot 1959.

Op zijn negentigste verjaardag kondigde Berry aan dat hij na bijna vier decennia weer een album had opgenomen met allemaal originele composities. Chuck zal in 2017 verschijnen.

Berry had een grote invloed op andere muzikanten, met name als tekstschrijver en gitarist. The Rolling Stones, The Beatles, Bob Dylan en Bruce Springsteen. Allemaal artiesten die in hun tienerjaren naar Berry luisterde.

Ook Elvis was fan

Elvis Presley nam door de jaren heen regelmatig Chuck Berry-nummers op en gebruikte ze in zijn liveoptredens: Brown-eyed Handsome Man, Memphis, Tennessee, Too Much Monkey Business, Promised Land, Maybellene, Johnny B. Goode, Rock and Roll Music en School Days.