Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Rijk aanbod in het Amsterdam Art Weekend

Een paar dagen lang is de hoofdstad het paradijs van moderne kunst.  Van 21 tot en met 24 november staat Amsterdam weer geheel in het teken van de hedendaagse beeldende kunst. Tijdens deze achtste editie van Amsterdam Art Weekend (AAW) presenteren de meer dan 50 deelnemende galeries, projectruimt...

Rijk aanbod in het Amsterdam Art Weekend

Een paar dagen lang is de hoofdstad het paradijs van moderne kunst. 

Van 21 tot en met 24 november staat Amsterdam weer geheel in het teken van de hedendaagse beeldende kunst. Tijdens deze achtste editie van Amsterdam Art Weekend (AAW) presenteren de meer dan 50 deelnemende galeries, projectruimtes, musea en instituten de allernieuwste ontwikkelingen...

(c) Van Rooij / AAW

...van jong en opkomend talent tot en met het meest recente werk van gevestigde kunstenaars...

...met werken zoals Floorpiece van Rutger de Vries.

Tree of Life 2019,1 van 8 panelen (c) Robin Rhode / Stevenson

Een nieuwe deelnemer dit jaar is Stevenson. Deze Zuid-Afrikaanse galerie heeft een brede internationale focus en staat onder andere op Art Basel, Frieze London, Paris Photo en Art Basel Miami Beach. In haar onlangs geopende ruimte aan de Prinsengracht organiseert zij tijdens het Art Weekend een tentoonstelling van de multidisciplinaire kunstenaar Robin Rhode (1976, Kaapstad, Zuid-Afrika).

Nieuwkomer is ook CBK Zuidoost, al ruim dertig jaar hét expertisecentrum voor actuele beeldende kunst met interculturele accenten. Hier vindt tijdens het Art Weekend een expositie plaats van beeldend kunstenaar, curator, onderzoeker en schrijver Charl Landvreugd (1971, Paramaribo, Suriname). Onder de noemer "Movt nr. 10: Ososma" presenteert hij nieuw werk dat reflecteert op culturele hybriditeit als uitgangspunt in de 21e eeuw.

(c) Iris Duvekot / AAW

Wegens groot succes vorig jaar keert de Printing Plant: Art Book Fair, de enige kunstboekenbeurs van Amsterdam, dit jaar terug voor haar tweede editie in projectruimte Looiersgracht 60.

(c) Berend Strik - Thixotropy 2009 - Galerie Fons Welters / AAW

Nouveau's highlights

1. Amsterdam Art Gallery @ Capital C | Amsterdam: Collected – een groepstentoonstelling met werk van kunstverzamelaars, in het gloednieuwe centrum voor de creatieve industrie in Amsterdam.

2. Looiersgracht 60 | Printing Plant Art Book Fair – de tweede editie van de enige hedendaagse kunstboekenbeurs van Amsterdam.

3. De Appel | Podcast: CURIOUS VOICES – tijdens het Art Weekend verzorgt De Appel podcasts met alumni van het Curatorial Programme. Daarnaast wordt hier tijdens AAW het 25-jarig bestaan van het Curatorial Programme met diverse boekpresentaties gevierd. 

4. Amsterdam Art Weekend Galleries | Festive gallery openings – op vrijdagavond tussen 17-19u vieren alle galeries de openingen van hun nieuwe tentoonstellingen, bekijk het programma en plan zelf een route met behulp van de ‘My Selection’ tool op de website.

5. Amsterdam Art Weekend at IDFA | in samenwerking met IDFA en Eye Filmmuseum worden dit jaar weer 2 videokunstprogramma’s met werk van kunstenaars van de deelnemende instellingen getoond: Passing Through en Tracking Traces.

(c) Gabriel Lester - Something's Out There 2015 

Foto's (c) Amsterdam Art Weekend

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in