Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Residentie Orkest speelt Beethoven en Schönberg

Meesterwerken voor liefhebbers van klassieke muziek. Twee hoogtepunten in het novemberprogramma van Residentie Orkest Den Haag zijn Beethovens Zevende symfonie en Schönbergs Verklärte Nacht. De Japanse dirigent Kazuki Yamada maakt zijn debuut bij het Residentie Orkest, de Franse cellist Jean-Guih...

Residentie Orkest speelt Beethoven en Schönberg

Meesterwerken voor liefhebbers van klassieke muziek.

Twee hoogtepunten in het novemberprogramma van Residentie Orkest Den Haag zijn Beethovens Zevende symfonie en Schönbergs Verklärte Nacht. De Japanse dirigent Kazuki Yamada maakt zijn debuut bij het Residentie Orkest, de Franse cellist Jean-Guihen Queyras soleert in Tsjaikovski’s Rococovariaties en de Sloveense mezzosopraan Barbara Kozelj zingt Respighi’s Il tramonto.

BEETHOVEN 7

vr 5 & zo 7 nov, Amare:

Geniet van drie klassiekers in één concert: Tsjaikovski, Stravinsky en Beethoven. De opening is voor Tsjaikovski’s Rococovariaties met een schitterende rol voor de Franse cellist Jean-Guihen Queyras. Vervolgens Stravinsky’s experimentele Symfonieën voor blaasinstrumenten, een hommage aan Claude Debussy.

Slotstuk is Beethovens Zevende symfonie. Een optimistisch meesterwerk dat van de eerste tot de laatste noot gericht is op ritme en dans, wat bij de première al zorgde voor een dolenthousiast publiek. De Japanse dirigent Kazuki Yamada maakt bij dit feestelijk concert zijn debuut bij het Residentie Orkest.

Wegens de maatregelen omtrent Covid-19 wordt dit concert twee keer per dag aangeboden: vrijdag om 19.00 en 21.15 uur en zondag om 14.00 en 16.15 uur.

SCHEMERING, DE MOOISTE ZONSONDERGANG

Wo 10 nov, Nieuwe Kerk

Strijkers van het Residentie Orkest spelen Schönbergs meesterwerk Verklärte Nacht in de versie voor strijksextet. Een indringend verhaal en een van de hoogtepunten uit de geschiedenis van de muziek.

Het concert opent met het poëtische Sextet uit Strauss’ opera Capriccio, dat je omgeeft met warm zonlicht. Via de zonsondergang in Respighi’s Il tramonto met mezzosopraan Barbara Kozelj betreden we het maanverlichte bos van Schönberg in de emoties van de nacht.

Wegens de maatregelen omtrent Covid-19 wordt ook dit concert twee keer aangeboden, om 19.00 en om 21.15 uur.

Voor meer informatie en tickets: Residentie Orkest Den Haag 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in