Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prachtige lichtkunst in de Fabrique des Lumières

Geniet van schilderijen die om je heen tot leven komen. Net geopend in Zuiveringshal West op het Westergasterrein in Amsterdam: het nieuwe digitale kunstcentrum Fabrique des Lumières. Dit is een initiatief van het Franse bedrijf Culturespaces dat bekend is van de oprichting van Atelier des Lumièr...

Prachtige lichtkunst in de Fabrique des Lumières

Geniet van schilderijen die om je heen tot leven komen.

Net geopend in Zuiveringshal West op het Westergasterrein in Amsterdam: het nieuwe digitale kunstcentrum Fabrique des Lumières. Dit is een initiatief van het Franse bedrijf Culturespaces dat bekend is van de oprichting van Atelier des Lumières in Parijs.

In Fabrique des Lumières zullen immersieve exposities (lees: onderdompelkunst) te zien zijn van klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars. Met behulp van geavanceerde technologie worden de kunstwerken door lichtprojecties en begeleidende muziek tot leven gebracht.

De eerste expositie bestaat uit werken van de kunstenaar Gustav Klimt en zijn tijdgenoten en biedt je een nieuw perspectief op de Weense schilderkunst van de negentiende en twintigste eeuw. Deze en drie andere exposities zijn te zien tot en met 31 december 2022 - in 2023 volgt een nieuwe programmering.

Meer informatie en tickets op Fabrique de Lumières 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in