Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Paradiso heropent met harpist Lavinia Meijer

En ook volgende week staat er mooi klassiek op het programma. Paradiso in Amsterdam heropent op donderdag 17 juni met een coronaproof concert van de wereldberoemde Nederlandse harpiste Lavinia Meijer. Een week later staan Calefax en de Iraanse zanger Mohammad Motamedi op het podium van Paradiso. ...

Paradiso heropent met harpist Lavinia Meijer

En ook volgende week staat er mooi klassiek op het programma.

Paradiso in Amsterdam heropent op donderdag 17 juni met een coronaproof concert van de wereldberoemde Nederlandse harpiste Lavinia Meijer. Een week later staan Calefax en de Iraanse zanger Mohammad Motamedi op het podium van Paradiso. Hun concert is te zien via livestream.

Lavinia Meijer – Detour

Lavinia Meijer (1983) is één van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Met het oog op de toekomst en met een weg vol uitdagingen voor ons, speelt Lavinia tijdens haar Detour clubtournee haar eigen werk en muziek van neoklassieke artiesten als Nils Frahm, Lambert, Ólafur Arnalds en Alexandra Stréliski. Deze muziek sluit aan op één van haar vele kanten die ze als artiest omarmt.

“De stilte tussen klanken in vergroot de muziek eromheen. Ondanks de ontstane ruimte tussen ons in raakt muziek ons nog altijd over grote afstanden heen. Een detour, via de muziek van nu,” aldus de artieste.

Met Detpir maakt Lavinia Meijer voor de tweede keer in haar carrière een clubtour, in samenwerking met Greenhouse Talent. Het decor van de voorstelling is speciaal ontworpen door kunstenaar Albert Geertjes. DETOUR is op donderdag 17 juni om 19:30 uur te zien in Paradiso. De zaalcapaciteit is beperkt, dus bestel snel een kaartje.

Calefax & Mohammad Motamedi – Song of the Reed 

In het theatrale concert Song of the Reed, wat op donderdag 24 juni als gratis livestream wordt uitgezonden, ontmoet  Calefax de wereldberoemde Iraanse zanger Mohammad Motamedi in Paradiso. 

Song of the Reed is een bekend vers van de 13e-eeuwse Perzische dichter-mysticus Rumi over het ‘afgesneden zijn van het rietbed’. Tijdens dit concert gaat dat over het afgesneden zijn van je land van herkomst, en van culturele tradities. Over de complexe ervaringen van de nieuwkomer in een andere samenleving.

De musici staan, aan de hand van voorgelezen teksten van de in Amsterdam woonachtige Iraanse schrijfster Sholeh Rezazadeh, stil bij de culturele verschillen tussen Iran en Nederland. Deze verschillen worden hoorbaar duidelijk: nieuwe noten van de Nederlandse componist Joël Bons steken scherp af tegen de traditionele Perzische muziek van Motamedi. Een schurende culturele zoektocht in muziek en woord, met ook enige pogingen tot toenadering. Bekijk de livestream op 24 juni vanaf 20:00 uur via de Facebookpagina en het YouTubekanaal van Paradiso.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in