Origineel: een culturele wandelroute door historisch Haarlem

Origineel: een culturele wandelroute door historisch Haarlem

'Walk this way' combineert wandelen met fotografie.

Haarlem heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, maar helaas zitten theaters en musea nog aan de beperkingen vast. Om toch een beetje leven in de brouwerij te brengen, is nu cultuurfotografie expositie en wandelroute ‘Walk This Way’ opgezet.

Tot en met vrijdag 23 april 2021 etaleren diverse lokale ondernemers, culturele organisaties en stichtingen in totaal ruim zestig werken van twintig Haarlemse fotografen. Het werk is gemaakt in (opdracht van) culturele instellingen als Patronaat, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Pletterij en Toneelschuur.

'Met de foto's kunnen we het mooie culturele aanbod etaleren'

De expositie is bedacht door Jip Klompenhouwer van het Patronaat. "Ik was aan het nadenken hoe we in deze stille tijden toch de verbinding met Haarlem kunnen onderhouden. Belangrijk daarin was ook de samenwerking met andere culturele instellingen en ondernemers. Met de foto's kunnen we het mooie culturele aanbod etaleren en hopelijk genereert het extra aandacht voor de horeca en winkels waar de foto's te zien zijn."

De foto’s hangen willekeurig verdeeld door de stad en vormen zo een originele wandelroute. Het Frans Hals Museum neemt op unieke, geheel bij het museum passende wijze deel aan de expositie; hier hangen vier portretfoto’s van lokale artiesten zoals LAKSHMI, Rilan & the Bombardiers, Severin Bells en GUYY die je met verfrissende blik naar de museumcollectie laten kijken.

Op de Walk This Way-route kun je per locatie bekijken welke foto er hangt, waar deze is genomen en door welke fotograaf. Daarnaast verwijzen duurzame straatstickers naar de expositie; door simpelweg de QR-code te scannen met de telefooncamera, kom je automatisch op de routekaart uit. Mocht je verliefd worden op een werk: alle stukken zijn te koop en de gegevens staan erbij.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in