Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Op zoek naar het allermooiste liedje

En heel Nederland mag stemmen!  Oorwurm Alert, mensen! Zij gelooft in mij. Het Dorp. Radar Love. Waarom nou jij? Het zijn stuk voor stuk grote hits van eigen bodem, gemaakt of gezongen door Nederlandse artiesten. Liedjes die iedereen kent en kan meezingen en die opduiken op belangrijke momenten e...

Op zoek naar het allermooiste liedje

En heel Nederland mag stemmen! 

Oorwurm Alert, mensen! Zij gelooft in mij. Het Dorp. Radar Love. Waarom nou jij? Het zijn stuk voor stuk grote hits van eigen bodem, gemaakt of gezongen door Nederlandse artiesten. Liedjes die iedereen kent en kan meezingen en die opduiken op belangrijke momenten en zomaar kunnen verbinden.

In Het mooiste liedje brengen elke week bekende zangers, waaronder Marco Borsato, Glennis Grace en Tino Martin, twee van deze liedjes ten gehore. Maar welk lied vinden we nu het allermooiste? En vooral: waarom? Je kunt het zien en horen in het nieuwe programma Het mooiste liedje, gepresenteerd door Johnny de Mol.

Het hele land heeft in juli en augustus meebepaald welke liedjes in aanmerking komen. Zo is er een top 50-lijst van liedjes ontstaan en van de mooie, grappige en emotionele verhalen die daarbij horen. De zangers die deze liedjes tijdens het programma ten gehore zullen brengen zijn: Marco Borsato, Glennis Grace, Tino Martin, Edsilia Rombley, Maan, Roel van Velzen, Trijntje Oosterhuis, Dwight Dissels, Niels Geusebroek, Xander de Buisonjé, Anita Meyer, Jan Dulles, Jeroen van der Boom, Ruth Jacott, Lisa Loïs, Sjors van der Panne, Berget Lewis, Samantha Steenwijk, Brace, Loes Haverkort, Kimberly Maasdamme en Jennie Lena.  

Gerard Ekdom - Dokter Pop - geeft achtergrondinformatie bij elk lied, maar ook de meest bijzondere en opvallende verhalen van mensen die de liedjes hebben ingestuurd komen aan bod. Een wekelijks wisselende vakjury mag beslissen. Welke liedjes - en verhalen – raakt hen het meest? Die liedjes gaan door naar de finale. Na vijf afleveringen zijn er nog tien uitverkoren liedjes over en is het tijd voor de finale. Nog één keer treden de artiesten op. Iedereen mag dan stemmen op het ultieme liedje dat de Nederlandse gevoelige snaar raakt.

Te zien vanaf aanstaande zondag 13 oktober, 20.00 uur bij SBS6

Foto's © iStock, SBS6, Onneke Pieters 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in