Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ooh, spannend – de trailer van Frozen 2!

Waarom is Elsa geboren met magische krachten? In 6 uur was ie al 80 miljoen keer bekeken: de trailer van Frozen 2, de film die volgens kenners een van de mooiste geanimeerde films in tijden wordt. En zoals gebruikelijk zitten er verschillende lagen in het verhaal: volwassenen zullen van andere el...

Ooh, spannend – de trailer van Frozen 2!

Waarom is Elsa geboren met magische krachten?

In 6 uur was ie al 80 miljoen keer bekeken: de trailer van Frozen 2, de film die volgens kenners een van de mooiste geanimeerde films in tijden wordt. En zoals gebruikelijk zitten er verschillende lagen in het verhaal: volwassenen zullen van andere elementen genieten dan de jongere doelgroep van Disney. Niet bekend is of er ook weer een oorwurm als 'Let it go' in zal zitten, maar hou er gerust rekening mee.

In de film gaan zussen Elsa en Anna drie jaar na hun eerste avontuur weer op pad, als Elsa wordt 'geroepen' door een vreemd geluid uit het noorden. Daar hopen ze erachter te komen waarom Elsa is geboren met magische krachten (ze is érg goed in dingen laten bevriezen) en hoe ze daarmee hun koninkrijk Arendelle kunnen redden. De film draait vanaf 22 november in de bioscoop.

Frozen is geïnspireerd op 'De Sneeuwkoningin' van Hans Christian Andersen, het eerste deel heeft sinds 2013 aan de top gestaan als meest bezochte animatiefilm; pas dit jaar ging The Lion King de Nordic zusjes voorbij. Vooral de sterke, onafhankelijke aard van de vrouwelijke personages in de hoofdrollen past goed bij de tijdgeest: meisjes hoeven niet gered te worden, ze redden zichzelf uitstekend.

Foto's © Disney

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in