Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Omdat een foto meer zegt dan 1000 woorden

Spectaculaire editie van de Unseen Photo Fair 2021. Drie dagen lang, op 17, 18 en 19 september, presenteert fotobeurs Unseen in de Amsterdamse Westergas een spectaculaire editie. Unseen Amsterdam is dé toonaangevende internationale kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. De beurs is internationaa...

Omdat een foto meer zegt dan 1000 woorden

Spectaculaire editie van de Unseen Photo Fair 2021.

Drie dagen lang, op 17, 18 en 19 september, presenteert fotobeurs Unseen in de Amsterdamse Westergas een spectaculaire editie.

Unseen Amsterdam is dé toonaangevende internationale kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. De beurs is internationaal geroemd om zijn hoge niveau en intieme sfeer, en trekt galeries en verzamelaars van over de hele wereld.

Nozems op de Dam 1959 -  Eddy Posthuma Courtesy of  TORCH Gallery (NL)

Met de inbreng van 65 internationale galeries, het grootste aantal uit haar geschiedenis, biedt deze editie van Unseen een dynamisch en veelomvattend aanbod.

(c) Carolle Bénitah, Serie Jamais je ne t'oublierai, les Amants, 2019, Courtesy of Galerie 127 (FR)

Roderick van der Lee, directeur van Unseen: "In weerwil van alle belemmeringen van de afgelopen tijd, zijn de deelnemende galeries met uitzonderlijk sterke presentaties en veel enthousiasme naar Unseen gekomen. Het merendeel komt uit Europa, maar wij verwelkomen ook galeries van verder weg, uit steden als Tokyo en New York. Dat het zo'n spectaculaire editie is geworden, is iets waar vooral de galeries zelf heel trots op kunnen zijn. Ik persoonlijk ben ze stuk voor stuk dankbaar voor hun vastberadenheid, hun visie en hun toewijding aan hun kunstenaars".

Inge Schoutsen courtesy of Josilda da Conceição Gallery

Op het gebied van Nederlandse fotografie presenteert Unseen naast museale kunstenaars ook een nieuwe generatie beeldbepalers. Zo is er werk van grootheden als Bertien van Manen (Annet Gelink Gallery), Erwin Olaf (Ron Mandos Gallery) en Ruud van Empel (Flatland Gallery), maar ook van bijvoorbeeld Jan Hoek (Vriend van Bavink) en Melanie Bonajo (AKINCI). Op het internationale vlak is er werk van gevestigde namen als Valerie Belin (Flatland) en Isaac Julien (Ron Mandos Gallery), maar ook van aankomende grootheden als Antony Cairns (Stieglitz 19) of Hassan Hajjaj (193 Gallery).

Meer informatie: Unseen Amsterdam, de catalogus staat op GalleryViewer

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in