Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nieuwe satire van Ilse Warringa: 'Humor gaat altijd over schuren'

Net nu misstanden binnen de tv-wereld weer dagenlang in het nieuws zijn, maakt de nieuwe satirische comedy van Ilse Warringa haar debuut en het is veelbelovend.

Ilse Warringa

Qua timing is het frappant: net nu misstanden binnen de tv-wereld alweer dagenlang in het nieuws zijn, maakt de nieuwe satirische comedy van Ilse Warringa in samenwerking met Niek Barendsen haar debuut en het is veelbelovend.

Cast gaat over een castingbureau dat op het randje van de afgrond staat. De directeur van het bureau is beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag met twee jonge, net afgestudeerde actrices.

Hypercorrect

Nog voor de feiten zijn onderzocht is de directeur gecanceld, de gevel beklad (‘Vieze vuile pedo’) en lopen acteurs en opdrachtgevers massaal weg. Oud-gedienden Helen (Jacqueline Blom) en Mike (Michiel Nooter) proberen uit alle macht hun bedrijf te redden, maar daar is een cultuuromslag voor nodig – inclusief een jonge, hypercorrecte intimiteitscoördinator – waar ze als oude garde maar moeilijk aan kunnen wennen.

Satire

Cast is geschreven en geregisseerd door Ilse Warringa en Niek Barendsen (bekend van Nieuw Zeer en Welkom in de Middeleeuwen), ze werkten anderhalf jaar aan deze nieuwe satirische komedieserie.

Het is supergrappig, maar uiteraard totaal niet woke. Over of het wel of niet kan zegt ze in het Algemeen Dagblad: "Als het een goéde grap is, zou je over alles grappen moeten kunnen maken, óók wanneer die over metoo, discriminatie, racisme of populisme gaan. Humor gaat altijd over schuren, het moet een beetje pijn doen."

Cast, vanaf donderdag 16 maart om 21.15 uur bij de NTR op NPO 3.

Cultuur
  • Nouveau