Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nieuw seizoen: de neven van Eus

Özcan Akyol reist weer door Turkije. Vijf jaar na de eerste reeks vervolgt schrijver, spreker en programmamaker Özcan Akyol zijn zoektocht naar en door Turkije, in het nieuwe seizoen van De neven van Eus.  In een poging de ziel van het immense land te doorgronden reist hij langs verschillende pro...

Nieuw seizoen: de neven van Eus

Özcan Akyol reist weer door Turkije.

Vijf jaar na de eerste reeks vervolgt schrijver, spreker en programmamaker Özcan Akyol zijn zoektocht naar en door Turkije, in het nieuwe seizoen van De neven van Eus.  In een poging de ziel van het immense land te doorgronden reist hij langs verschillende provincies en ontdekt de complexe samenstelling van deze republiek. 

Waar in de eerste serie zijn eigen familie de rode draad was, beziet hij Turkije ditmaal met een bredere blik, geholpen door lokale bewoners: "Ik wil de Nederlandse kijker kennis laten maken met de enorme diversiteit van Turkije. De smeltkroes van culturen, religies en etnische groepen verklaart een hoop over Turkse elementen die inmiddels óók onderdeel van de Nederlandse cultuur zijn geworden."

Thema's

De eerste aflevering gaat over vluchtelingen. Turkije vangt veel Syrische vluchtelingen op, wat ook daar voor spanningen zorgt. De tweede afdeling gaat over de Turkse ondernemingsgeest en verder komt ook onder andere het toerisme en de cosmetische industrie aan bod.