Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nieuw: Nederlandse abonneedienst voor podcasts

Lekker lang luisteren wordt zo net even makkelijker. Hou je van podcasts en luisterboeken? Deense mediareus Podimo rolt vandaag haar abonnementsdienst uit in Nederland. Abonnees krijgen tegen betaling van 4,99 euro per maand toegang tot duizenden populaire podcasts en audioboeken. Podimo maakte i...

Nieuw: Nederlandse abonneedienst voor podcasts

Lekker lang luisteren wordt zo net even makkelijker.

Hou je van podcasts en luisterboeken? Deense mediareus Podimo rolt vandaag haar abonnementsdienst uit in Nederland. Abonnees krijgen tegen betaling van 4,99 euro per maand toegang tot duizenden populaire podcasts en audioboeken.

Podimo maakte in maart bekend Dag en Nacht Media, de grootste podcastuitgever van Nederland, te hebben overgenomen.

Een deel van de vooral oude afleveringen blijft gratis te beluisteren. Een deel van de bekende en goed beluisterde podcasts zijn vanaf vrijdag alleen te beluisteren voor abonnees. Het gaat bijvoorbeeld om die van Monica Geuze en Kaj Gorgels en de Zelfspodcast van Sander Schimmelpenninck. Van de Zelfspodcast blijft alleen een klein aantal recente afleveringen gratis te beluisteren.

25 exclusieve shows

Podimo is vandaag live gegaan met 25 exclusieve nieuwe shows en belooft elke week nieuwe shows te gaan aankondigen. Het Deense mediabedrijf opereert al in 21 andere landen. De werkwijze van Podimo is te vergelijken met die van (video)streamingdiensten, zoals Netflix, Videoland of HBO Max. Het platform werkt grotendeels op abonnementsbasis.

Naast audiopodcasts gaat Podimo ook videopodcasts uitzenden die volgens het bedrijf "vergelijkbaar zijn met talkshows". Ook belooft Podimo meer te gaan investeren in "true crime"-podcasts van eigen bodem, zoals de Moordcast van Dionne Slagter.

Betere kwaliteit

Het Deense bedrijf stelt met zijn introductie op de Nederlandse markt een "professionaliseringsslag voor podcastmakers" te beogen. "Op dit moment verdient slechts een klein deel geld met hun podcast", stelt een woordvoerder. "Doordat zij nu een verdienmodel hebben dat continuïteit garandeert, kunnen zij meer tijd besteden aan hun podcast, waardoor de kwaliteit zal toenemen. Daarnaast zijn zij niet meer afhankelijk van adverteerders, wat hun onafhankelijkheid ten goede komt."

De Podimo-app is te downloaden via de app-stores. Nederlandse gebruikers kunnen tot eind mei een proefabonnement van negentig dagen nemen. De app is ook beschikbaar in België.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in