Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nederlandse Operaprijs voor Elena Stikhina

Elena wint ‘beste solist’ voor vertolking Cio-Cio San in Madame Butterfly. Russische sopraan Elena Stikhina is de winnaar van de Prix d’Amis 2019 voor beste solist. Stikhina kreeg de onderscheiding voor haar interpretatie -en tevens roldebuut- van Cio-Cio-San in Madama Butterfly, in de iconische ...

Nederlandse Operaprijs voor Elena Stikhina

Elena wint ‘beste solist’ voor vertolking Cio-Cio San in Madame Butterfly.

Russische sopraan Elena Stikhina is de winnaar van de Prix d’Amis 2019 voor beste solist. Stikhina kreeg de onderscheiding voor haar interpretatie -en tevens roldebuut- van Cio-Cio-San in Madama Butterfly, in de iconische productie van Robert Wilson.

Stikhina maakte met deze rol in april haar debuut bij De Nationale Opera. De jury roemt Stikhina om haar 'unieke vocale kwaliteiten en indrukwekkende prestatie'. "Ik vind het een enorme eer en ik ben heel dankbaar," zegt Elena Stikhina. "Ik arriveerde bij de Nederlandse National Opera in de wetenschap dat ik in een iconische productie zou stappen en het was mijn plicht om zowel Puccini's muziek als Bob Wilson briljante en tijdloze portret van heldin Butterfly eer aan te doen. Het betekent de wereld voor me dat jullie mijn inzet waarderen."

Over de Prix d’Amis 

De productie van Tannhäuser, geënsceneerd door de Duitse regisseur Christof Loy, ontving de Prix d’Amis voor beste productie. In 2018 werd Christof Loy’s enscenering van La Forza del Destino eveneens verkozen tot beste productie. De Prix d’Amis is de prijs van de Vrienden van De Nationale Opera voor de beste solist en beste productie van het afgelopen seizoen. De winnaar van de Prix d’Amis ontvangt een kunstwerk van de hand van Pieter Obels. De Prix d’Amis werd dit jaar voor de 26e keer uitgereikt.

© Nationale Opera & Ballet

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in