Nationaal Ballet trakteert op Kerstgala!

Door Ella Vermeulen
Nationaal Ballet trakteert op Kerstgala!

Toch de dans van de Sneeuwvlokken zien? Dat kán.

Toegegeven, er gaat niets boven het horen roffelen van de spitzen in de zaal, maar qua kerst en ballet is dit in 2020 the next best thing: het Kerstgala van het Nationale Ballet, om thuis van te genieten.

Kerstgala wordt gepresenteerd door voormalig Vroege Vogels presentatrice Milouska Meulens. Het galaprogramma toont een dwarsdoorsnede van het rijke, veelzijdige repertoire van Het Nationale Ballet.

Nationaal Ballet trakteert op Kerstgala!

Er worden fragmenten gedanst uit grote balletklassiekers als Rudi van Dantzigs Romeo en Julia, balletten van Hans van Manen, scènes uit hét kerstballet bij uitstek: Notenkraker & Muizenkoning, waaronder de dans van de Sneeuwvlokken, en vele andere parels uit het repertoire.

Er staan ook twee wereldpremières op het programma, een van associate artist David Dawson en een nieuw ballet van de Nederlandse Wubkje Kuindersma. Daarnaast worden er exclusieve kijkjes achter de schermen getoond.

Nationaal Ballet trakteert op Kerstgala!

Het Kerstgala wordt aanstaande zaterdag gestreamd om 20.15 uur CET. Op veler verzoek wordt de stream herhaald op zondag 27 december vanaf 12.00 uur CET. De herhaling is vervolgens 24 uur lang beschikbaar. Tickets voor de Kerstgala stream kosten € 15

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in