Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Muziektip: Klassiek op Zondag bij Floriade

Klassieke topconcerten vrij toegankelijk met een entreeticket. Er mag dan veel te doen zijn om de Floriade in Almere, mensen die er geweest zijn, komen er enthousiast vandaan – laten we dat ook meetellen. De tentoonstelling is nog een paar weken te bezoeken en alleen al de klassieke topconcerten ...

Muziektip: Klassiek op Zondag bij Floriade

Klassieke topconcerten vrij toegankelijk met een entreeticket.

Er mag dan veel te doen zijn om de Floriade in Almere, mensen die er geweest zijn, komen er enthousiast vandaan – laten we dat ook meetellen. De tentoonstelling is nog een paar weken te bezoeken en alleen al de klassieke topconcerten op zondag zijn een bezoek aan Floriade waard.

Mocht je op zondag geen tijd hebben dan biedt het Kunst & Cultuur programma ook op de andere dagen concerten, tentoonstellingen en theatervoorstellingen.  Met je toegangsticket voor Floriade kun je zonder bijbetaling de concerten bijwonen. Floriade heeft gekozen voor een gevarieerde mix van jonge talenten (finalisten uit concoursen), gevestigde talenten, hedendaagse en historische ensembles, talent uit de regio en nationaal bekend talent.

Op de agenda

18 september Hexagon om 11.30 uur

25 september Hannes Minnaar om 11.30 uur

2 oktober Dominique Vleeshouwers om 11.30 uur

9 oktober (Laatste openingsdag van Floriade)

Koninklijke Militaire Kapel om 11.30 uur

Symbiose als rode draad

De rode draad in al deze concerten is het thema ‘symbiose’. Symbiose is een vorm van samenleven waarvan minimaal één organisme voordeel ondervindt en geen enkel organisme nadeel heeft. Alle ensembles, koren en orkesten en solisten worden bij Floriade uitgedaagd te zoeken naar symbiose waarbij muziek minimaal één van de partners is. De natuur maakt daarnaast ook vaak deel uit van deze symbiose. De natuur inspireert muzikanten en de muziek zorgt dat luisteraars de waarde van de natuur ervaren.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in