Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Musical over prinses Diana wint meeste Razzie's

Het komt niet vaak voor dat iets over de prinses flopt. De Netflix-film ‘Diana: The Musical’ heeft zaterdag de meeste Razzie Awards, de prijzen voor slechtste filmprestaties, gewonnen. De registratie van de Broadwaymusical heeft vijf beeldjes in de wacht gesleept. De musical over prinses Diana we...

Musical over prinses Diana wint meeste Razzie's

Het komt niet vaak voor dat iets over de prinses flopt.

De Netflix-film ‘Diana: The Musical’ heeft zaterdag de meeste Razzie Awards, de prijzen voor slechtste filmprestaties, gewonnen. De registratie van de Broadwaymusical heeft vijf beeldjes in de wacht gesleept.

De musical over prinses Diana werd gekroond tot slechtste film van het jaar. Hoofdrolspeelster Jeanna deWaal (zingen kan ze wél) kreeg de gouden framboos voor slechtste actrice, Judy Kaye won voor slechtste vrouwelijke bijrol en ook de regisseur en het script vielen in de prijzen. De film ‘Space Jam: A New Legacy’ was na ‘Diana: The Musical’ de grootste “winnaar” met drie awards.

De musical kreeg na de release al geen beste recensies. ‘The Guardian’ noemde het een "koninklijk debacle waarvan je gaat hyperventileren" en ‘Vanity Fair’ schreef onder meer dat het een product was dat was geboren "uit koud, op geld belust cynisme".

Netflix streamde voorafgaand aan de première op Broadway een registratie van de musical vanuit een - vanwege de toen geldende coronamaatregelen - leeg theater. De voorstelling is in totaal 33 keer opgevoerd op Broadway.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in