Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Musical: op zoek naar de nieuwe Maria

Een programma vol theaterhoop! De theaters mogen dan dicht zijn, er gloort hoop én een nieuwe musical aan de horizon. Na ruim tien jaar is er weer een zoektocht op televisie naar een nieuwe ster in Op zoek naar Maria. Eerder werd zo al een nieuwe Evita, Joseph, Mary Poppins en Zorro gevonden, dit...

Musical: op zoek naar de nieuwe Maria

Een programma vol theaterhoop!

De theaters mogen dan dicht zijn, er gloort hoop én een nieuwe musical aan de horizon. Na ruim tien jaar is er weer een zoektocht op televisie naar een nieuwe ster in Op zoek naar Maria. Eerder werd zo al een nieuwe Evita, Joseph, Mary Poppins en Zorro gevonden, ditmaal staat de hoofdrol in The Sound of Music op het spel.

Vanavond worden in de speciale Maria Medley de tien kandidaten voorgesteld. Ze hebben al uiteenlopende ervaring in het musicalvak. Een aantal speelde al hoofdrollen in binnen- en buitenland, maar er zijn ook kandidaten die net zijn afgestudeerd.

Van links naar rechts: Sylvia Boone (donkerblauw), Nandi van Beurden (rood), Anouk van Laake (lichtgroen), Natascha Molly (oranje/zalm), Sanne den Besten (donkergroen), presentator Frits Sissing, Jolijn Henneman (paars), Renée de Gruijl (roze), Valerie Curlingford (lichtgeel), Tessa Sunniva (lichtblauw) en Willemijn Maandag (lichtroze).  

In de exclusieve Maria-medley zingen de Maria's-in-spé liedjes uit verschillende musicals, een klassiek nummer en een hit van popster Ariana Grande. Ariane's nummer '7 rings' heeft een bijzondere link met The Sound of Music: het bevat namelijk een sample van het oorspronkelijke musicalliedje 'My Favourite Things'.

Het nummer 'I hope I get it' van A Chorus Line is heel toepasselijk voor de Maria's - ze hopen immers allemaal op die felbegeerde rol. In Op zoek naar Evita, de eerste versie van de zoektocht naar nieuw musicaltalent, was het allereerste groepsnummer dat de dames zongen het lied 'Dreamgirls'. Dat maakt het perfect voor de nieuwe lichting musicalsterren.

In iedere aflevering van Op zoek naar Maria de 10 Maria's zich bewijzen tegenover de vierkoppige jury. Die bestaat uit Pia Douwes als juryvoorzitter, Jamai Loman, Richard Groenendijk en Carline Brouwer - zij is de regisseur van de musical The Sound of Music. Zij zullen de optredens op professionele wijze becommentariëren. Vervolgens is het aan de Nederlandse kijker thuis om te stemmen wie er door mogen en wie er in de ‘sing off’ terechtkomen. In de daarop volgende uitslagronde laten de twee ‘Maria’s’ met de minste stemmen nog één keer aan de jury en de kijkers thuis zien wat zij aan talent in huis hebben.

Wie treedt er in de voetsporen van Brigitte Heitzer (Op zoek naar Evita), Freek Bartels (Op zoek naar Joseph), Noortje Herlaar (Op zoek naar Mary Poppins) en Tommie Christiaan (Op zoek naar Zorro)? Je ziet het in Op zoek naar Maria is vanaf zondag 21 februari wekelijks om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in