Mrs Maisel: dit is de teaser van het derde seizoen!

Door Ella Vermeulen
Mrs Maisel: dit is de teaser van het derde seizoen!

Mocht je deze serie nog niet hebben ontdekt, even bij-kijken én inhaken.

Prachtig gefilmd, mooie kostuums, lekker tempo – elke aflevering van The Marvelous Mrs. Maisel voelt een beetje alsof je naar een klassieke Hollywood-film zit te kijken. Tegelijk is het een verhaal over rollen doorbreken, emancipatie en je eigen stem en vrijheid vinden.

Mrs Maisel: dit is de teaser van het derde seizoen!

Centraal staat Miriam 'Midge' Maisel, gespeeld door Rachel Brosnahan, een joodse huisvrouw in het New York van de 1950's. Ze houdt zich precies aan de regels die haar rijke ouders haar op hebben gelegd en leidt zo het typerende bestaan van een welgestelde New Yorkse. Haar echtgenoot Joel, is een zakenman en onsuccesvolle stand-up komiek.

Mrs Maisel: dit is de teaser van het derde seizoen!

Als hij haar op een dag bedriegt en verlaat, besluit ze niet thuis te blijven zitten en waagt ze zich zelf aan een carrière als comedienne en blijkt daarvoor aanzienlijk meer talent te hebben dan haar ex. Haar stijl is een beetje à la Joan Rivers, die eerder bewees dat vrouwen net zulke persoonlijke, schaamteloze ontboezemingen kunnen doen als mannen en zo een zaal aan het schateren kunnen krijgen.

Mrs Maisel: dit is de teaser van het derde seizoen!

Het eerste seizoen draait om het uiteenvallen van de zekerheden in Midge's leven, het tweede over haar groei op het podium en een nieuwe verkering. The Marvelous Mrs. Maisel is een dramady van Amy Sherman Palladino, die eerder Gilmore Girls afleverde. Daar heeft het best wat elementen van, qua snelheid, slimme zelfstandige vrouwen en grappen.

Dit is de teaser voor het derde seizoen, de serie won in haar eerste jaar al vier Golden Globes en is dit jaar genomineerd voor twintig Emmy's. Mrs. Maisel is exclusief te streamen op Amazon Prime, seizoen 3 staat vanaf 6 december live.

Foto's (c) Amazon Prime

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in