Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mjum! Proeven bij Robèrt in het theater

Vooraf niet te zwaar tafelen is aan te bevelen. Je kent hem van zijn bedenkelijke blikken en welgemeende complimenten in Heel Holland Bakt: Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven is, naast de vriendelijke Brabander die je van de tv kent, een vakman die boeiend kan verhalen ov...

Mjum! Proeven bij Robèrt in het theater

Vooraf niet te zwaar tafelen is aan te bevelen.

Je kent hem van zijn bedenkelijke blikken en welgemeende complimenten in Heel Holland Bakt: Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven is, naast de vriendelijke Brabander die je van de tv kent, een vakman die boeiend kan verhalen over cultuur en het bakkersvak.

In tegenstelling tot tv, magazines en YouTube, biedt theater de mogelijkheid tot een extra dimensie: die van het ruiken en proeven.

Robèrt, gespecialiseerd in brood en banket, serveert tijdens zijn theatertour het publiek - letterlijk aan zijn tafel - een theatrale foodexperience. Denk aan en proeverij van grondstoffen en signatuurproducten, geserveerd met mooie verhalen en een opgewekt sausje (met veel kloppen op en ruiken aan brood). We spraken de maker!

Kun je iets meer vertellen over wat je tijdens de voorstelling gaat doen?

Van Beckhoven: "Aan de hand van persoonlijke anekdotes, filmbeelden en signatuurproducten uit eigen bakkerij neem ik het publiek mee in mijn bakkerswereld. Zie het als een kennismaking met ons familiebedrijf door te luisteren, kijken én proeven. We raden het publiek dan ook aan om van tevoren geen al te grote maaltijd te nuttigen…"

Hoe is het idee voor een theatrale food experience ontstaan?

"Vroeger zei ik altijd al: ik word toneelspeler of bakker. En kijk nu eens! Nee, alle gekheid op een stokje. Ik sta in het theater, maar de voorstelling is meer een masterclass, een kennismaking met mijn vak en ons familiebedrijf. Toen een bevriende theaterproducent ons benaderde om samen ‘iets in het theater’ te doen, was dat ook al snel het idee achter de voorstelling: zoveel mogelijk mensen laten genieten van ons vak."

Welke gebakje of brood(je) eet je nou zelf het liefst?

"Een worstenbroodje. Krantje erbij, geen beter begin van de dag!"

Robèrt van Beckhoven toert vanaf 31 januari 2020 tot en met 18 april 2020 langs schouwburgen in het hele land.

Foto's © Bij Robèrt / Wim Lanser

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in