Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Marie Cécile Thijs is de Kunstenaar van het Jaar 2024!

'Ze brengt eigenzinnig en zinnenprikkelend werk, absolute kwaliteit. Uniek in haar genre.' Marie Cécile Thijs is de Kunstenaar van het Jaar 2024!

Marie Cécile Thijs

Uit acht finalisten is Marie Cécile Thijs als Kunstenaar van het jaar 2024 gekozen. Zij ontvangt op zaterdag 18 november de trofee die bij deze titel hoort. 

Marie Cécile Thijs

Uit het rapport van de jury en het publiek blijkt hoezeer haar werk gewaardeerd wordt:

  • "Marie Cécile brengt eigenzinnig en zinnenprikkelend werk, absolute kwaliteit. Uniek in haar genre."
  • "Ze combineert op basis van ultramoderne techniek, meesterlijk hedendaagse composities vloeiend met die uit de 17/18e eeuw en omgekeerd."
  • "Creatief, vernieuwend en het trekt de aandacht, waardoor je erover gaat denken. Elke keer weer verrassend."

Marie Cécile Thijs

Kortom, een overtuigende winnares.

Op de tweede plaats eindigt Lotta Blokker, gevolgd door Iris van Herpen en Claudy Jongstra. Op de vijfde t/m achtste plaats eindigen respectievelijk Ruud van Empel, Jeroen Henneman, Anton Corbijn en Elise van der Linden.

Deze acht kunstenaars voeren ook de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars aan, de lijst waarin jaarlijks de honderd meest gewaardeerde Nederlandse beeldend kunstenaars zijn opgenomen. De verkiezing Kunstenaar van het jaar is de oudste en verreweg grootste verkiezing op het terrein van kunst in Nederland

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Cultuur
  • Marie Cécile Thijs