Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Maak kennis met de vrouwen van het Rijksmuseum!

Hoezo, kende de 17de eeuw geen kunstzinnige powervrouwen?! Kunst, cultuur en oude meesters? Het is grotendeels een mannenwereld. En dat ligt niet aan gebrek aan talent van de vrouwen, maar aan het feit dat mannen veel meer kansen kregen (en soms ook nog krijgen). Tegenwoordig is er meer oog voor ...

Maak kennis met de vrouwen van het Rijksmuseum!

Hoezo, kende de 17de eeuw geen kunstzinnige powervrouwen?!

Kunst, cultuur en oude meesters? Het is grotendeels een mannenwereld. En dat ligt niet aan gebrek aan talent van de vrouwen, maar aan het feit dat mannen veel meer kansen kregen (en soms ook nog krijgen).

Tegenwoordig is er meer oog voor vrouwelijke kunstenaars en hangen schilderijen van Judith Leyster, Gesina ter Borch, en Rachel Ruysch permanent in de eregalerij van het Rijksmuseum, te midden van hun 17de-eeuwse collega’s Frans Hals, Johannes Vermeer en Rembrandt. 

Voor wie alvast meer wil weten is er de vijfdelige videoserie 'Vrouwen van het Rijksmuseum'. Hierin gaat kunsthistoricus en The TittyMag-oprichter Cathelijne Blok op zoek naar bijzondere verhalen over vrouwen in de collectie van het Rijksmuseum.

In de eerste aflevering gaat Cathelijne in gesprek met conservator Ilona van Tuinen over de twee schilderijen van Judith ↑ Leyster in de Eregalerij. Elke week is een nieuwe aflevering te zien op Rijksmuseum.nl waar je niet alleen de nieuwe serie ziet, maar ook verhalen en meer achtergrond vindt. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in