Lockdown tip: Nouveau's Ella kijkt: Wanderlust

Lockdown tip: Nouveau's Ella kijkt: Wanderlust

Een open huwelijk: prima optie of mijlenveld?

Als er één actrice is waar ik uren naar kan kijken, is het Toni Collette. Ze stal mijn hart in Muriel Wedding, ze heeft een geweldige buiklach en ze kan zo geweldig acteren dat ik niet wist hoe snel ik haar Netflixserie Wanderlust moest streamen. Prachtig gespeeld, verfrissend vrij van moralistisch gedoe en zo realistisch dat je af en toe even je partner vragend zult aankijken.

Lockdown tip: Nouveau's Ella kijkt: Wanderlust

Toni speelt psychotherapeute Joy Richards (ze is zelf óók in therapie) en leraar Alan (Steven Mackintosh) zijn al lang getrouwd. Ze hebben drie volwassen kinderen, een tiener en twee twintigers. Omdat hun relatie een beetje is ingekakt, besluiten ze samen met andere te gaan daten. Ze houden nog veel van elkaar, daarom denken ze dat dit hen moet lukken.

De praktijk is weerbarstiger: Joy gaat aan de boemel met meerdere mannen, Alan scharrelt met zijn jongere collega Claire. In het begin is het allemaal even opwindend, maar het wordt al snel gecompliceerder. Zes afleveringen om bij je binnen te laten komen in een prachtige, bitterzoete serie over de liefde. 

Foto's (c) Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in