Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lize Spit schrijft het Boekenweekgeschenk van 2023

'Het was het leukste geheim dat ik ooit heb moeten bewaren.' Lize Spit (33) is uitgeroepen tot auteur van het Boekenweekgeschenk 2023. Dat maakte de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) dinsdag bekend. Spit zegt vereerd te zijn het Boekenweekgeschenk te mogen schrijven...

Lize Spit schrijft het Boekenweekgeschenk van 2023

'Het was het leukste geheim dat ik ooit heb moeten bewaren.'

Lize Spit (33) is uitgeroepen tot auteur van het Boekenweekgeschenk 2023. Dat maakte de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) dinsdag bekend.

Spit zegt vereerd te zijn het Boekenweekgeschenk te mogen schrijven. "Eerder dit jaar werd me de vraag gesteld of ik het Boekenweekgeschenk zou willen schrijven, en nadat ik achteroverviel van verbazing, heb ik natuurlijk meteen ja gezegd. Het was het leukste geheim dat ik ooit heb moeten bewaren."

“Inmiddels ben ik er een beetje aan gewend, maar ik heb maandenlang innerlijk dansend rondgelopen met het idee: wow, ik mag dit gaan doen! Ik had niet verwacht dat ik op mijn leeftijd al zo’n eervolle opdracht zou krijgen, de grootste binnen het Nederlandse taalgebied. Ik ben er heel blij mee.”