Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lekker luisteren naar de Klassieke Bibliotheek podcast!

Het tweede seizoen is nu te streamen. Het is weer om het binnen gezellig te maken. Lees je graag en houd je van klassieke muziek? Dan kun je je hart ophalen aan het nieuwe seizoen van de podcast 'De Klassieke Bibliotheek; boeken waar muziek in zit'.  Er zijn zoveel boeken waarin geweldig is gesch...

Lekker luisteren naar de Klassieke Bibliotheek podcast!

Het tweede seizoen is nu te streamen.

Het is weer om het binnen gezellig te maken. Lees je graag en houd je van klassieke muziek? Dan kun je je hart ophalen aan het nieuwe seizoen van de podcast 'De Klassieke Bibliotheek; boeken waar muziek in zit'. 

Er zijn zoveel boeken waarin geweldig is geschreven over klassieke muziek; een personage wordt geïntroduceerd via zijn favoriete pianosonate, de spanning wordt opgevoerd met een opzwepend strijkkwartet of de hoofdpersoon is getuige van een legendarisch concert. Maar die muziek, die hoor je er nooit bij als je zit te lezen. De Klassieke Bibliotheek, een podcast van AVROTROS, heeft daar wat op gevonden.

Hoe klinken de boeken?

In seizoen 2 van de podcast leest Mathijs Deen weer fragmenten voor uit boeken die vol staan met de mooiste klassieke muziek.

Annemieke Bosman, presentator van Opium op NPO Radio 4, geeft de romans hun eigen soundtrack. Zij laat horen hoe aria's, sonates, symfonieën en partita's klinken in het werk van topschrijvers als Jan Brokken, Ida Simons, Vrouwkje Tuinman, Theun de Vries en Vikram Seth. 

Aflevering 1

In de eerste aflevering hoor je fragmenten uit Het grote zwijgen van Erik Menkveld. Het grote zwijgen is een roman over de componist Alphons Diepenbrock. In de podcast zitten spannende fragmenten over een aanvaring met dirigent Willem Mengelberg en de vriendschap van Diepenbrock met criticus en componist Matthijs Vermeulen, waarmee zijn vrouw Elsa een affaire krijgt. 

Meer informatie: Klassieke Bibliotheek podcast

Openingsfoto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in