Leestip van hoofdredacteur Claudia: Olivia Kitteridge

Leestip van hoofdredacteur Claudia: Olivia Kitteridge

Netflix uit? Tijd voor een goed boek om ademloos uit te lezen! 

Omdat we nog wel even thuis zitten: lekker lezen met deze BN'er-approved boekentip van Nouveau's hoofdredacteur Claudia.

Claudia: “Olive Kitteridge is groot, fors, behoorlijk bot. Soms roept ze ergernis op, maar tegelijkertijd ook compassie. Dit personage uit de boeken van Elizabeth Strout verbindt meerdere verhalen van bewoners uit een Amerikaans kustdorpje.

Waarom ik dit boek zo goed vind? Het levensechte, de weglating, het moeten invullen van wat niet gezegd wordt, de herkenning, maar ook weer de verwondering. Het is echt briljant. Echt! Vind niet alleen ik, maar ook een hele stoet BN’ers, van Sylvia Witteman tot Daphne Deckers.

Leestip van hoofdredacteur Claudia: Olivia Kitteridge

Ook won dit ogenschijnlijke gewone verhaal (over gewone mensen in een gewoon plaatsje, maar zoals iedereen nu wel weet: het gewone bestaat niet meer) de Pulitzerprijs. Ik kon niet stoppen met lezen – soms met tranen in de ogen, zoals wanneer zoon Christopher zich van Olive afkeert (hoofdstuk Moederloos Kind – geniaal!). En tufte meteen door in de opvolger ‘Opnieuw Olive’."

Olive Kitteridge — Atlas Contact — 15 euro via Bol.com

Beeld: Roger Neve

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in