Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koninklijke knipoog bij Movienights at the Museum

In de hoofdrol: van Emma tot Elvis! Na de succesvolle Movienights at the Museum van vorig jaar, toont Paleis Het Loo ook deze nazomer vier films op de aanspanplaats van het stallenplein. Van komediedrama tot een familiefilm. Van Emma tot en met de 'King of Rock 'n Roll' Elvis in de hoofdrol. Met ...

Koninklijke knipoog bij Movienights at the Museum

In de hoofdrol: van Emma tot Elvis!

Na de succesvolle Movienights at the Museum van vorig jaar, toont Paleis Het Loo ook deze nazomer vier films op de aanspanplaats van het stallenplein. Van komediedrama tot een familiefilm. Van Emma tot en met de 'King of Rock 'n Roll' Elvis in de hoofdrol.

Met een koninklijke knipoog

Van 21 t/m 24 september kunnen filmliefhebbers hun hart ophalen: stoelen, tafels, popcorn en een filmdoek maken de aanspanplaats een gezellige buitenbios voor filmliefhebbers.

In samenwerking met cultureel centrum Gigant uit Apeldoorn worden vier films getoond. Iedere film heeft een koninklijke tintje. Soms, zoals bij de film Elvis, met een knipoog naar de 'King of Rock 'n Roll'.

Elke avond een conservator aan het woord

De conservatoren van Paleis Het Loo leiden de films in met een vragengesprek, verhaal of, zoals zaterdag tijdens de familiefilm, in quizvorm voor alle leeftijden. Alle films starten als het donker is.

Emma

Op 21 september leidt conservator Paul Rem (onbetwist een van de leukste mannen van Nederland) de eerste film in met een vraaggesprek.

Emma gaat over een jonge vrouw Emma Woodhouse die bij toeval ontdekt dat ze een goede koppelaarster is. Ze besluit haar talent te gebruiken om single vrienden aan een lief te helpen. Intussen is er op amoureus vlak ook voor haarzelf iets op til.

The Duke

In 1961 steelt de zestigjarige taxichauffeur Kempton Bunton het portret van The Duke of Wellington door Goya uit de National Gallery in Londen.

In zijn losgeldbrieven belooft hij het schilderij terug te geven. Tenminste, als de overheid televisiekijken gratis beschikbaar maakt voor ouderen. Conservator Hanna Klarenbeek vertelt vooraf aan The Duke over 'Kunstroven in Nederland'. 

Elvis

Op vrijdag wordt Elvis getoond. Dit biografische muziekdrama  vertelt het verhaal van Elvis Presley als muzikant,  omringd door zijn vele fans, maar ook door zijn manager.

Deze Tom Parker is een raadselachtige aanwezigheid, die veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert. De film volgt hun gecompliceerde relatie over een periode van 20 jaar, vanaf de opkomst van Elvis' sterrendom tot aan het verlies van de onschuld aan Amerika. 

Aladdin

En op zaterdagavond speelt de familiefilm Aladdin. Het spannende verhaal van de charmante Aladdin en de moedige en zelfbewuste prinses Jasmine. En natuurlijk van de geest in de fles, die de sleutel is tot hun toekomst.

Het verhaal speelt zich af in de fictieve havenstad Agrabah. In quizvorm test conservator Kristin Duysters de kennis van het publiek. De 'Verwijzingen in Disneyfilms' worden ontrafeld met het spel 'Petje op petje af'. Aladdin is een life-action versie met Nederlandse ondertiteling.

Movie menu

Dit jaar is de prins Hendrik garage open voor een speciaal tweegangen 'movie menu'. Op zaterdagavond is er een keuze-kindermenu. Drankjes en een eventueel nagerecht worden ter plekke betaald. Vanaf 18.00 uur is de prins Hendrik garage open voor bezoekers van de filmavond. De films starten zodra het donker wordt, rond 20.00 uur 's avonds. 

Kaartverkoop

De kaartverkoop is gestart. Ook dit jaar zijn een welkomstdrankje en popcorn bij de prijs voor het filmkaartje inbegrepen. Kaarten zijn verkrijgbaar met of zonder menu.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in