Kijktip voor kerstfans: 18 feestelijke films en series!

Door Ella Vermeulen
Kijktip voor kerstfans: 18 feestelijke films en series!

Warme chocolademerk erbij, niets meer aan doen.

Het is een heerlijke traditie: in de aanloop naar de feestdagen gaan de commerciële zenders en streamingsdiensten helemaal los met romantische, foute en klassieke kerstfilms en – series.

Het is niet het genre dat ooit Oscars zal winnen, maar wel verrukkelijk om even mee te ontspannen. Nouveau houdt je op de hoogte van het aanbod, te beginnen met de 18 nieuwe titels waarmee Netflix je een uitstekende reden geeft om thuis te blijven, de komende maanden. Onze drie aanraders:

A Castle for Christmas

De beroemde auteur Sophie Brown (Brooke Shields) reist naar Schotland in de hoop een klein kasteel te kopen, maar de prikkelbare eigenaar Duke Myles (Cary Elwes) is huiverig om te verkopen aan een buitenlander.

Kijktip voor kerstfans: 18 feestelijke films en series!

Het paar botst constant terwijl ze proberen een compromis te vinden, maar misschien vinden ze wel meer dan ze hadden verwacht.

‘A Castle For Christmas’ is vanaf 26 november te zien op Netflix.

A Boy Called Christmas

Alleen al veelbelovend vanwege de acteurs: Kristen Wiig, Maggie Smith én Michiel Huisman. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek.

De vastberaden jonge Nikolas vindt zijn roeping in een magisch land bewoond door elfen in een poging zijn vader te vinden en het geschenk van hoop mee naar huis te nemen. Yep, het gaat over de kerstman als jongen.

A Boy Called Christmas is te zien vanaf 24 november 2021

Hjem til Jul

Voor wie nu al wil streamen: er staan bij Netflix nu al zo'n 50 wat oudere decemberfilms voor je klaar, waaronder Hjem til Jul.

Waarin eeuwige vrijgezel Johanne er genoeg van heeft om commentaar over haar relatiestatus te krijgen. Ze gaat 24 dagen lang op zoek naar een vriendje dat ze met kerst kan meenemen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in