Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: The Passion 2022, wat kun je verwachten?

Een nieuw personage en geen muziek van Borsato. Of je er nu door wordt geraakt of op Twitter over gnuift, The Passion is inmiddels op veel manieren een nieuwe Paastraditie geworden. Bekende artiesten vertolken het eeuwenoude verhaal over het lijden, sterven en opstaan van Jezus. Dat doen ze in ee...

Kijktip: The Passion 2022, wat kun je verwachten?

Een nieuw personage en geen muziek van Borsato.

Of je er nu door wordt geraakt of op Twitter over gnuift, The Passion is inmiddels op veel manieren een nieuwe Paastraditie geworden. Bekende artiesten vertolken het eeuwenoude verhaal over het lijden, sterven en opstaan van Jezus. Dat doen ze in een modern jasje, met Nederlandse popnummers.

Vanavond is het weer zo ver: in Doetinchem wordt het paasverhaal uitgevoerd door een nieuwe cast met daarin een nieuw personage: Mary Magdalena is eraan toegevoegd en wordt gespeeld door Kim-Lian van der Meij. Soy Kroon heeft de hoofdrol van Jezus, Noortje Herlaar is Maria, Thomas Cammaert Petrus en Dennis Weening speelt Judas. Ruud de Wild is de verteller die de hele boel aan elkaar praat.

Muziek van Marco Borsato, populair in The Passion vanwege het pathos, ontbreekt dit jaar. KRO-NCRV laat weten dat deze keuze genomen werd vóórdat Borsato in verband werd gebracht met seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Bij de selectie van de muziek voor The Passion wordt er gekeken naar welke muziek past bij de artiesten die gecast zijn. Ook is een groot kritiekpunt of de liedjes passen in het verhaal dat wordt verteld. De keuze is daarom op andere nummers gevallen, van dus andere artiesten dan Borsato, stelt een woordvoerder van KRO-NCRV. Hmmm.

Wat valt er wel te horen? Soy Kroon zingt een versie van Alles Komt Goed van Jaap Reesema; Noortje Herlaar zingt het nummer Avond van Suzan en Freek en het nummer Geloven in het Leven van de 3JS is een groepsnummer voor Thomas Cammaert, Kim-Lian van der Meij en Soy Kroon.

Het is nogmaals een paasverhaal zonder publiek

Het is opmerkelijk genoeg nog een Passion zonder publiek, ondanks het feit dat vrijwel alle coronaregels zijn opgeheven. at komt omdat het niet meer haalbaar was om dingen te regelen voor een editie mét publiek. Om een evenement als The Passion voor veel mensen toegankelijk te maken, zijn maanden van voorbereidingen nodig. De NS zou bijvoorbeeld extra treinen moeten regelen.