Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: sprookjesachtig klassiek tijdens het Prinsengrachtconcert

Inmiddels al 40 jaar vreugde, verbinding en ontroering op de gracht. Mooie mijlpaal voor een uniek muziekevent: vanavond kun je genieten van de 40ste editie van het Prinsengrachtconcert. Cellist Nicolas Altstaedt treedt op als hoofdgast, samen met muziekvrienden, waaronder violist Barnabás Keleme...

Kijktip: sprookjesachtig klassiek tijdens het Prinsengrachtconcert

Inmiddels al 40 jaar vreugde, verbinding en ontroering op de gracht.

Mooie mijlpaal voor een uniek muziekevent: vanavond kun je genieten van de 40ste editie van het Prinsengrachtconcert.

Cellist Nicolas Altstaedt treedt op als hoofdgast, samen met muziekvrienden, waaronder violist Barnabás Kelemen en luitist Thomas Dunford. Als extra verrassing keert pianist Barbara Nissman als special guest terug. Nissman speelde 40 jaar geleden op het allereerste Prinsengrachtconcert.

Magische sfeer

Tijdens het Prinsengrachtconcert 2022 staat het 40-jarig jubileum centraal. We vieren de magische sfeer die zo uniek is voor het Prinsengrachtconcert.

Hoofdgast Nicolas Altstaedt: "Het Prinsengrachtconcert is uniek: het is zo intiem en tegelijkertijd in het hart van de stad. Zo’n setting heb je nergens anders. Voor mij is het echt alsof ik ben uitgenodigd in de woonkamers van de mensen die daar wonen."

Zomeravond

"Vooral ’s nachts met de energieën van de duisternis en het water, het mysterieuze van de nacht, ga ik op zoek naar geluiden die voor zich spreken en die iedereen overstijgen. Ik ben niet zozeer bezig met het creëren van een sfeer. Ik wil het gewoon laten gebeuren," aldus Nicolas. Traditiegetrouw wordt het concert weer afgesloten met ‘Aan de Amsterdamse Grachten’.

Het Prinsengrachtconcert wordt gepresenteerd door mezzosopraan Maria Fiselier en is live te zien op zaterdag 20 augustus om 21.20 uur live bij AVROTROS op NPO 2 en vanaf 19:00 uur (inclusief voorprogramma) live in het Zomeravondconcert op NPO Radio 4.

Foto's (c) AvroTros

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in