Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: Kim van Kooten in De Zitting

Het onderwerp is actueler dan ooit… Zin in een knap gemaakte Nederlandse thriller bij je thuis? Zondagavond wordt De Zitting uitgezonden, met in de hoofdrollen Jacob Derwig en Kim van Kooten. Het verhaal Kort voor de verkiezingen wordt de charismatische politicus en gedoodverfde premierskandidaat...

Kijktip: Kim van Kooten in De Zitting

Het onderwerp is actueler dan ooit…

Zin in een knap gemaakte Nederlandse thriller bij je thuis? Zondagavond wordt De Zitting uitgezonden, met in de hoofdrollen Jacob Derwig en Kim van Kooten.

Het verhaal

Kort voor de verkiezingen wordt de charismatische politicus en gedoodverfde premierskandidaat Fabian Ploch beschuldigd van seksueel misbruik.

De bekende thrillerschrijfster Amanda Richter beweert dat Ploch haar vijfentwintig jaar geleden heeft verkracht tijdens een studentenfeestje.

De Zitting toont de rechtszaak die hierop volgt. Wat is er gebeurd, wie spreekt de waarheid en waarom komt dit verhaal nu pas naar buiten?

Met onder andere Jacob Derwig, Kim van Kooten, Ellen Parren, Lykele Muus en Romana ↑ Vrede. Regie: Saskia Diesing, scenario: Lykele Muus.

Telefilm De Zitting is te zien op zondag 19 september bij BNNVARA op NPO 3

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in