Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: het adembenemend mooie Frozen Planet II

Kijktip: het adembenemend mooie Frozen Planet II, het vervolg op de veelgeprezen BBC-natuurserie uit 2011.

Frozen Planet II

Frozen Planet II is een adembenemend portret van onze meest ijzige werelddelen.

De zesdelige EO-serie etaleert wilde dieren uit alle streken van onze planeet. IJsberen, pinguïns, sneeuwapen en Siberische tijgers, elke soort heeft weer een unieke wijze ontwikkeld om in deze extreem koude omstandigheden te overleven. De prachtige natuurbeelden worden ondersteund door de stem van Sir David Attenborough en muziek van componist Hans Zimmer.

BBC

Deze omvangrijke productie is een vervolg op de veelgeprezen BBC-natuurserie ‘Frozen Planet’ uit 2011. Waar de originele reeks zich voornamelijk richtte op het leven en het milieu in de Arctische en Antarctische wateren, trekt dit vervolg kriskras door alle koude streken op aarde: van de poolcirkel naar de Himalaya, van de Alpen naar de toendra en van de Noordelijke IJszee naar de Zuidelijke Oceaan.

Verwondering

BBC

Het zijn indrukwekkende beelden die niet alleen terecht verwondering oproepen, maar ook de kwetsbaarheid van onze koude planeet onderstrepen. Want juist deze delen van de schepping worden door klimaatverandering flink aangetast. Met grote gevolgen voor mens en dier. De laatste aflevering staat daarom in het teken van wetenschappers en bewoners die zich inzetten om de effecten van klimaatverandering te beheersen.

Making of

BBC

Ruim vier jaar lang is er aan deze serie gewerkt, met behulp van de nieuwste filmtechnieken. Er is gefilmd op elk continent op aarde, in achttien verschillende landen, zelfs met opnames vanuit de ruimte.

Frozen Planet II start op 1 januari om 20.30 bij de EO op NPO 2. In dezelfde periode zendt de EO dagelijks om 16.10 uur op NPO 2 een korte ‘Making of’ uit, waarin te zien is hoe de verschillende afleveringen zijn gemaakt en welke obstakels de filmcrews moesten overwinnen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in