Kijktip: Don't Worry Darling is nu te streamen

Door Ella Vermeulen
Kijktip: Don't Worry Darling is nu te streamen

En we leggen ook even ál het drama op de set uit!

Het is altijd een veeg teken als de opnamen van een film voor meer reuring zorgden dan de recensies en bij Don't Worry Darling, de meest besproken film van het jaar, was dat het geval. Er was eindeloos drama rond de cast en het is om te snikken van het lachen. Daar gaan we: 

Kijktip: Don't Worry Darling is nu te streamen

Regisseur en actrice OIivia Wilde regisseerde haar vriend Harry Styles misschien wel iets te gezellig; de tortels verdwenen nogal eens zonder uitleg voor wat privétijd. Hoofdrolspeler Florence Pugh was het zo zat dat het een krijspartij van jewelste werd, waarna een executive van Warner Bros vredesonderhandelingen op hoog niveau moest starten om Flo op de set te houden. Uit wraak weigerde Florence lang over de film te posten op haar socials, tegenwoordig een standaard voorwaarde om een film te promoten.

Kijktip: Don't Worry Darling is nu te streamen

Shia LaBeouf verdween uit de film. Hij zegt dat hij niet ontslagen is zoals Wilde suggereerde, maar beweert dat hij geen tijd kreeg om met de rest van de cast te repeteren. Wilde vond hem echter lui en lastig, noemde zijn werkwijze 'tijdrovend' en wisselde hem in voor Styles.

Kijktip: Don't Worry Darling is nu te streamen

OIivia en Jason met hun kinderen in 2018

Intussen verklapte ex-nanny van Olivia en haar man Jason Sudeikis dat Liv wel degelijk iets met Harry had toen ze nog samen met Jason was, iets wat Wilde in alle toonaarden ontkent, maar wat afgaand op de tijdlijn wel lijkt te kloppen. Oh dear.

Kijktip: Don't Worry Darling is nu te streamen

Olivia's ex Jason Sudeikis was op zijn beurt woedend dat Wilde 'zijn speciale sladressing' maakte voor Harry en ging voor haar auto liggen om te voorkomen dat ze met sla en dressing naar Styles kon gaan.

Kijktip: Don't Worry Darling is nu te streamen

Waarop Olivia dit postte, vermoedelijk om duidelijk te maken dat het de meest simpele en bekendste dressing in de geschiedenis van sla is. 

Verzuurd door het gemis aan haar vinaigrette liet Jason haar de scheidingspapieren bezorgen toen ze op het podium van Comicon stond om haar film te promoten. Zelfs voor Hollywoodbegrippen is dit bruut. 

Intussen promootte Olivia de film als een hoogtepunt voor seksscènes voor vrouwen, terwijl Florence kuis zei dat ze zich 'ongemakkelijk voelde door het feit dat de film wordt gereduceerd tot de seksscènes'. Het moet echt wel heel ver gaan voor je je regisseur afvalt, dus het moet een bloedbad zijn geweest op de set.

Kijktip: Don't Worry Darling is nu te streamen

Flo (tweede van rechts) was zo klaar met Liv dat ze maar één promotiemomentje deed in Venetië…

… waar ook dit gebeurde: Harry Styles lijkt op co-star Chris Pine te spugen…

… en Florence weigerde oogcontact te maken tijdens de 4 minuten durende ovatie voor Don't Worry Darling.

Chris' woordvoerder beweerde later dat er geen spuugincident was geweest, maar daar kwam Harry toch nog even op terug...

...en deze fake meme ging onmiddellijk viraal. Een en ander zou een héél vermakelijke film kunnen opleveren, maar we moeten het doen met Don't Worry Darling.

Psychologische thriller

De film vertelt het verhaal van Alice en Jack Chambers, een getrouwd stel dat in een voorstedelijk utopia uit de jaren 50 woont, genaamd Victory, de thuisbasis van het zogenaamde "Victory Project".

Hun perfecte leven begint in duigen te vallen als Alice verontrustende waarheden ontdekt over de gemeenschap en de mensen die het hebben gecreëerd.

Don't Worry Darling, visueel een pláátje, is vanaf vandaag te streamen op HBO Max.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in